DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Yaz günü kömür parası altında referandum için rüşvet iddiası

ABONE OL
4 Nisan 2017 14:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Sosyal Yardımlaşma Vakfı gelir düzeyi düşük yaklaşık 2080 vatandaşa 200 TL yardım parası dağıtıyor.  Yardım parası dağıtıldığını öğrenen bazı  vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, “Yaz günü kömür parası altında referandum için rüşvet” , ”Yaz geliyor neyin kömür yardımıymış” ”Seçim üstü millete para dağıtıyorlar. Oy meselesi bunlar oy. Neredelerdi bu zamana kadar” diye konuştu.
”YAKLAŞIK 2080 KİŞİYE DAÄžITILIYOR”
Hatice Atik, ”Süleymanpaşa Kaymakamlığına bağlı Süleymanpaşa Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından her kişiye 200 TL para ödemesi var. Kömür yardımı adı altında. Bunların 1700 kişisi 200 TL yardımı merkez PTT’den alacak. 300 kişinin de evlerine götürülecek. Bugün ödenmeye başlandı. Toplam Süleymanpaşa’da yaklaşık 2080 kişiye ödeme yapılıyor. Gelir seviyesi düşük vatandaşlara veriliyor” dedi.
”TOKİ’NİN YARDIMLARI BİZE VERİLİYOR”
200 TL yardım parası alan Emrah Veren isimli vatandaş, ”Sosyal yardımlaşmadan Hülya Hanım aradı bizi. Kömür paraları dağıtılıyor dediler. Bizde geldik. Herkesin ihtiyacı vardı. İyi oldu. Romanların haberi olunca herkes toplandı postaneye geldik. Postanedekiler de herkese parasını veriyor. 200 TL veriyorlar herkese. Allah verenden razı olsun. TOKİ’dekilere yardım oluyor ya. Onların yardımlarını kestiler. Bize verdiler. Bize öyle dediler. TOKİ’dekiler de doğal gazı ödemiyorlar. Bize de o yardımı veriyor. Böyle bir şey yapmışlar. Allah herkesten razı olsun”  dedi.
Yardım alan Ayşe Kavak isimli vatandaş ise,  ”Fakirlere kömür parası dağıtıyorlar. Bütün romanlara dağıtıyorlar. Sağolsunlar” dedi.
”REFERANDUM İLE HİÇ BİR ALAKASI YOKTUR”
Süleymanpaşa Sosyal Yardımlaşma Vakfından İlker Demirtaş açıklamasında, ”Kömür yardımı vatandaşın kendi tanımıdır. Bu gıda yardımı da olabilir. Vatandaşın kendi sözüdür. Kış şartları uzun olduğundan dolayı yapılan bir yardım. Türkiye genelinde yapılan bir uygulama. Tüm vakıflarda var. Biz PTT ile vatandaşlara 200 TL yatırdık. Genelde Aydoğdu Mahallesinden vatandaşlar alıyor. Referandumdan dolayı bu paralar yattı diye bir şey yok. Kış şartları uzun sürdüğünden dolayı.  Biz 15 gün önce ödemeyi planladık. PTT ile sistemi oturtmak için biraz zaman geçti. İlk kez PTT ile beraber çalışıyoruz. Bugün vatandaşlar paralarını çekmeye başladı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.