DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Otopark Projesi iptal mi?

ABONE OL
1 Nisan 2017 19:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yıllarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tekirdağ’daki trafik yoğunluğunun nedenlerinden biri olan park sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla kurulan ve sermayesi tamamen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan TEKPARK A.Ş kurularak faaliyetlerine başlamıştı.
ALBAYRAK NE DEMİŞTİ?
Tekirdağ’daki trafik sorununa dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Eski otoparklarımızda ise tadilat yapacağız. Eski Roman pazarının bulunduğu yerde bulunan otoparkımızda iyileştirme çalışması yapacağız. Burayı elden geçirip daha modern hale getireceğiz. Otopark konusunda ciddi problemler var. Bu sıkıntıları aşmak için 3 ayrı yerde katlı otopark projesini hayata geçireceğiz. 1. bölge Devlet Hastanesinin arkasında bulunan eski SGK binasının olduğu yere yapacağız. 2. Bölge ise Eski Namık Kemal Lisesinin bulunduğu yer ve son olarak ta Büyükşehir belediyesinin hemen yan tarafında bulunan minibüs durakları. Bu 3 bölgede katlı otopark yaparak Süleymanpaşa ilçesinde ki otopark problemini çözmek istiyoruz.” dedi.
NASIL İPTAL OLDU?
Süleymanpaşa Belediyesi Mart Ayı Meclis Kararı’nın 69. Karar numarasına göre “Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Eskicami-Ortacami Mahallesinde yer alan 589 ada 30 parselin batısında kalan alanın Uygulama İmar Planında Katlı Otopark Alanına katılmasına ilişkin sunulan 04.01.2017 tarih 33 sayılı Belediye Meclis Kararı ile imar komisyonuna havale edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebibnin çekilmesine Belediye Meclisince oybirliği ile karar verildi.” denildi.

ORASI NERESİ?
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın daha önce söylediği 3 bölgeden biri olan Devlet Hastanesinin arkasında bulunan bir dönem SGK binası ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak kullanılan 589 Ada 18 Parselde idi. Ancak yıkım sonra 589/24 parsel ile birleştirilerek 589 Ada 30 Parsel oldu.
Şu an TEKPARK tarafından otopark olarak işletilen ancak katlı otopark projesi yapılması planlanmıştı.

 
VATANDAŞ NE DİYOR?
Meclis kararlarını takip eden bazı vatandaşlar “Bozuk yollardan sonra Katlı Otopark Projesi yapacaktınız noldu şimdi? Tekira tarafında zaten bir otopark var onunda giriş yolunu tersten verdiniz” şeklinde yorumladılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.