DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

GİDERAYAK TEKİRDAĞ’IN GELECEĞİNİ SATTILAR!

ABONE OL
6 Mart 2024 10:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadir Albayrak yönetimindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 102.449,67 m2 toplam yüz ölçümüne sahip eski tekel fabrikasının yerinde imar değişikliği yaparak şehrin göbeğine AVM ve zenginler için konut yapılmasına onay verdi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılından bu yana atıl durumda bulunan eski tekel fabrikasının yerini satın alıp kent park yapmak yerine yer sahibinin imar değişikliği talebini onaylayarak içinde AVM ve lüks dairelerin olacağı 8 kat yüksekliğindeki devasa yapıya onay verdi.

Tekirdağ’ın yeni başkanını seçmesine sayılı günler kala Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yönetimindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi verdiği karar ile şehrin geleceğine bir kez daha pranga vurdu. Her fırsatta AK Partili Ahmet Aygün döneminde yapılan Tekira AVM’yi eleştiren CHP’li üyeler eski tekel fabrikasının olduğu alan hakkında imar değişikliğine giderek 20 red oyuna karşı 36 evet oyuyla tekel arazisinde devasa yapıların önünü açtı.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNE YAKIŞMAYAN KARAR!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında görüşülen ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilen Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Yavuz (100. Yıl) Mahallesi, 433 ada 30 parsel numaralı, üzerinde kültür varlığı tescili bulunan taşınmaza ilişkin hazırlanan ve 31.05.2023 tarihli ve 9418 sayılı Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararıyla değiştirilerek uygun görülen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği talebi değerlendirmesinde beklenmeyen bir karar çıktı.

ALAN İMARA VE TİCARETE AÇILIR HALE GETİRİLDİ

Talepte “Plan değişikliği kapsamında, mevcut 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında “Sanayi Alanı” ve “İmar Yolu” fonksiyonlarında kalan taşınmazın fonksiyonunun “Ticaret+Konut (TİCK) Alanı”, “Park Alanı”, “Turizm Alanı”, “Eğitim Alanı”, “Özel Sağlık Alanı”, “Özel Eğitim Alanı”, “Belediye Hizmet Alanı” ve “Yol Alanı” olarak değiştirilmesi, taşınmazın kuzeyindeki 15 metre genişliğindeki taşıt yolunun 20 metre olarak değiştirilmesi, taşınmazın doğu ve batısında 20 ve 15 metrelik taşıt yolları önerilmesi ve taşınmaz üzerinde yer alan tescilli yapıların ve “Koruma Alanı”nın imar planına işlenmesi istenmektedir” denildi.

Komisyon kararında AK Partili üyelerin talebe karşı geldiği dikkat çekerken CHP’li üyelerin oy çokluğu ile talep komisyondan geçti.

KADİR ALBAYRAK KOMİSYON RAPORUNU REDDEDİP DAHA DA FAZLASINI VERDİ

Komisyon raporunun mecliste okunmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak raporun reddine, “plan değişikliği talebi kapsamındaki ”özel sağlık alanı” ve ”turizm alanı” fonksiyonlarının diğer fonksiyonların alansal imar hatlarıyla uyum sağlaması amacıyla adı geçen alanların kuzeydoğu yönünde genişletilmesi ve bu alanların ”özel eğitim” ve ”eğitim” alanlarıyla fonksiyon ayrım çizgilerinin aynı noktalarda birleştirilmesi suretiyle talebin değiştirilerek kabulüne” şeklinde oylatması şaşkınlık yarattı.

AK Partili Meclis Üyelerinin yine red oyu vermesine rağmen madde oy çokluğu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmiş oldu.

TİCARET ALANI – KONUT ALANI – ÖZEL SAĞLIK VE EĞİTİM ALANLARI…

Süleymapaşa ilçesinin adeta tam ortasında yer alan ve uzun yıllardır şehre nefes aldırabilecek bir yer olarak hayal edilen 102.449,67 m2 toplam yüz ölçümüne sahip alanın her metrekaresi hesaplanırken plana göre %41.86’sı ticaret ve konut alanı, %7.89’u turizm tesis alanı, %7.15’i özel sağlık tesisi alanı, %4.24’ü özel eğitim alanı, %4.88’i eğitim alanı, %7.81’i belediye hizmet alanı, %20.28’i park alanı, %5.89’u ise yol olarak planlandı.

ZENGİNLERİN YAŞAMA VE BULUŞMA NOKTASI OLACAK!

Yapılan plana göre yapılacak lüks konutlarda 1.573 kişinin yaşaması planlanırken milyonlarca liraya satılması beklenen konutlarla eski tekel arazisinin zenginlerin yaşama ve buluşma noktası olması bekleniyor.

TRAFİK SORUNUYLA BİRLİKTE GELECEK

Yapılacak yapı ile birlikte bölgeye seyahat eden günlük araç sayısı bahsi geçen özel kurumlar ve işyerlerine gelen araçların artışıyla minimum 5 kat artacak. Özellikle haftasonu uzun kuyrukların yaşandığı sahil şeridindeki trafik artışı Tekirdağ halkı için çekilmez bir çileye dönüşecek.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ NE KARAR VERECEK?

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki AK Partili Meclis Üyelerinin red oyu verdiği imar değişikliğinin oy çokluğu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmesinin ardından sıra Süleymanpaşa Belediye Meclisi’ne geldi.

Yer sahibi ilgili firma Süleymanpaşa Belediyesi’ne de başvururken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde red oyu veren AK Partili Meclis Üyelerinin çoğunluğu AK Partili olan Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde ne karar vereceği merak konusu oldu.

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5 Mart 2024 Salı Günü Saat 10.00’da toplanıp kentin geleceğini etkileyecek imar değişikliği ile ilgili son sözü söyleyecek…

Kaynak:

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.