DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türkiye İhracatçılar Meclisi Çerkezköy’de Toplandı

ABONE OL
1 Şubat 2017 22:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İhracatçılar Meclisi Çerkezköy’de Ocak 2017 İhracat Rakamlarını Açıkladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Hema Endüstri A.Ş.’de gerçekleştirilen toplantı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Ocak 2017 İhracat Rakamları Basın Açıklaması yapıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat yaptı. Sonrasında Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve TİM Sektörler Konseyi Otomotiv Endüstrisi Sektör Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.
Vali Mehmet Ceylan toplantı da yapmış olduğu konuşmasında, ”Tekirdağ’ımız, ülkemiz ekonomisinde hem sanayi üretimi hem de tarım üretimi açısından önemli bir yere sahip. İlimiz kendi kendini idare eden iller ülkemizde 4. sırada yer almaktadır. Bizler idare olarak; sanayicilerimizin hizmetlerini çeşitlendirebilmek, ilimizde iş imkanını arttırabilmek ve ülke ekonomimize daha fazla katkı sağlayabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ocak 2017 ihracat rakamlarını açıkladı.
TİM Başkanı Büyükekşi açıklamasında, ”Ocak 2017 ihracatı yüzde 15 yükselişle 10 milyar 528 milyon 47 bin dolar oldu. İhracat yıla, son 49 ayın artış rekorunu kırarak başladı. Biz 2017’yi Atılım Yılımız ilan ederken bu başarıları yakalayacağımızı öngörmüştük. Tahminlerimizin bir bir gerçekleşmeye başlaması hedeflerimize ne kadar yakın olduğumuzu gösteriyor.” dedi.
Basın açıklamasının ardından ilimizde en çok ihracat gerçekleştiren ilk 5 firma olan Eda Dış Ticaret ve Tekstil Pazarlama A. Ş., EGO Elektirkli Aletler Sanayi A.Ş., Vatan Kablo Metal Endüstri ve Ticaret A.Ş.,  Hyosung İstanbul Tekstil Limited Şirketi ve Su Global Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş temsilcilerine ve toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi.
Basın Toplantısına Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra; Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Takirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, TİM Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

TİM Ocak 2017 Çerkezköy İhracat Rakamları Basın Açıklaması Fotoğrafları

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.