DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ÖZTRAK “EL ELE VERİP TEKİRDAĞ’I FARKLI SEVİYELERE GETİREBİLİRİZ”

ABONE OL
30 Nisan 2023 14:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar ile CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve Yönetimi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.



Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, gerçekleşen ziyarette üyelerin ve bölgenin sorunlarını dile getirdi. Başkan Ahmet Çetin, “El birliği ile geleceği planlamalıyız. Dijital ve Yeşil Dönüşüme önem vermeliyiz. Bölgemiz için yaşayan planlar oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

CHP’li heyeti Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ogun Asıl, Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Mangır, Evren Kahraman, Sedat Çolak, Özgür Sönmez ile Meclis Başkan Yardımcısı Nazan Çoban, Meclis Üyeleri Umut Çelebi ve Gökay Keleşoğlu ile Üye Ayhan Kaynak karşıladı. Gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu üyeleri, bölge ile ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinden oluşan raporu kendilerine iletti.

“İNSAN KIYMETLERİ OFİSLERİ KURMALIYIZ”

Ziyarette bölgemizin sorunlarına değinen Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yaklaşık 7 bin üyeyi bünyesinde barındıran Odamızda, üyelerimizin sorunlarını çözebilmek, kendilerinin ticaret hacimlerini arttırmak bunu yaparken de hem bölgemize hem de ülkemize katma değer sağlamak adına bir yola çıktık. Bu çerçevede birçok konuyu da gündeme aldık. Sadece üyelerimizin değil Trakya bölgemizin sorunlarını da güçlü bir şekilde dile getiriyoruz. Bunların başında ise yeraltı su kaynaklarımızın günden güne yok oluşu var. Bunun bölgemizi tehdit eden büyük bir sorun olduğunun farkına varmalıyız ve geç olmadan çözümlerimizi hayata geçirmeliyiz. Biz sorunlardan bahsederken aynı zamanda çözüm önerilerimizi de dile getiriyoruz. Bu kapsamda atılabilecek en büyük adımlardan bir tanesi de Meriç ve Tunca Nehirlerinden Trakya’daki çukur alanlara su aktarımı olacaktır. Ticaretin kalbinin attığı nokta haline gelen, sanayi bölgemizin burada yaşamaya devam etmesi için bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Sanayi bölgemizin burada yaşamaya devam etmesi aynı zamanda istihdamın da devam etmesi demektir. Sanayicilerimizin bir diğer problemi olan ara eleman sorunu da sık sık dile getirdiğimiz sorunlardan bir tanesi. Biz, Oda olarak bu konuda girişimlerimizi ve eğitim kurumları ile ortak projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Burada atılacak en büyük adımlardan bir tanesi de insan kaynakları değil insan kıymetleri ofislerini hayata geçirmek olacaktır. Yine bu çerçevede hayata geçirdiğimiz Çerkezköy TSO Eğitim Vakfı’nda da bu konuya büyük önem vereceğiz. Yerel Yönetimler, STK’lar, OSB’ler ve hayırsever iş insanlarımız ile birlikte çıraklık kursları, yazılım liseleri, mekatronik bölümlerini bünyesinde barındıran eğitim kampüslerini kurmak istiyoruz. Tabii yine en büyük hedefimiz ise önümüzdeki 4 yıl içerisinde bölgemize bir teknik üniversite kazandırmak. Bunun içinde yine tüm paydaşlarımız ile el ele vermeliyiz.” dedi.

YEŞİL PASAPORTUN ÖNEMİ

Açıklamalarını sürdüren Başkan Ahmet Çetin, “Bölgedeki ticaret erbabının, sanayicilerimizin hem kendi iş hacimlerini büyütmeleri hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları adına üyelerimize yönelik bir yeşil pasaport kolaylığının sağlanması gerekiyor. Bizim için, bölgemiz için, ülkemiz için gerçekten büyük katkı sağlayacak bir adım olacaktır. Üyelerimiz, dünyaya açılarak, yeni pazarlara daha kolay ulaşacak kendilerini ve işlerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Dolayısıyla yeni pazarlara açılmak aynı zamanda ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİ PLANLAMALIYIZ”

Konuşmasının devamında makro planların önemine değinen Başkan Ahmet Çetin, “Hızla gelişen bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizde yaşam kalitesinin artması, yaşanan hızlı artışa cevap verebilir olması için önümüzdeki 40 yılı kapsayan makro planları oluşturmalıyız. Geleceği şimdiden ön görmeli ve o yönde adımlar atmalıyız. Bölgemizin 40 yıllık yaşayan, sürdürülebilir planlarını yine hep bir arada hayata geçirmemiz gerekiyor. Değişim ve gelişime ayak uyduramadığımız takdirde maalesef elimizdeki değerleri kaybedecek noktaya gelmiş oluruz. Bölgemiz ile ilgili sorunlardan bahsederken sanayisi ile günlük araç girişi ve mevcut araç sayısının oldukça fazla olduğu Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimizde ulaşım altyapısını güçlendirmeliyiz. Ve buna bağlı olarak TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunu da ilçelerimizdeki ortak bir noktaya konumlandırmalıyız. Hayata geçirilecek bu istasyon sadece üyelerimiz için değil bölgemizde bulunan her vatandaşımız için bir kolaylık ve her anlamda kazanım olacaktır.” dedi.

“EL ELE VERİP KENTİMİZİ FARKLI SEVİYELERE GETİREBİLİRİZ”

Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in ardından konuşan ve hazırlanan rapordaki sorunların önemine değinen  CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Sunumda değindiğiniz konuların önemi büyük. Özellikle bölgedeki su sorunu dikkate alınması gereken bir konu. Bunun yanı sıra ilk maddeler arasına aldığınız eğitim ile ilgili konular da yine bölgeye değer katacak adımlar. Yerel Yönetimler, sizler ve tüm STK’lar işbirliği içerisinde hareket ederek bu sorunları çözüme kavuşturabiliriz. El ele vererek kentimizi farklı seviyelere getirebiliriz. Bizde bu çerçevede birleştirici bir siyaset anlayışı ile birlik ve beraberliği sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ayrıca ekonomi üzerine planladıkları programlardan da bahsetti.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise bölgedeki sorunları çözmek için hazır olduklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.