DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağlı Şehit Öğretmen Neşe Alten’in Hikayesi

ABONE OL
24 Kasım 2017 00:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Neşe Alten Kimdir? Neden Öldürüldü ve Şehit Edildi

1972 yılında tekirdağ ili şarköy ilçesinde doğan ve bekar olan neşe alten’in babası hasan, annesi nazife’dir.
sınıf öğretmeni olan Neşe Alten, diyarbakır ili bismil ilçesi çavuşlu köyü ilkokulu’ndaki görevine 30.09.1993 tarihinde başlamış, yirmi beş günlük öğretmen iken, 26.10.1993 tarihinde PKK’lı Teröristler tarafından haince şehit edilmiştir.
Tarih 26 Ekim 1993,
1972 doğumlu, Alten ailesinin en küçük kızı olan Neşe, henüz mezun olmuştur eğitim fakültesinden. Ve Diyarbakır Bismil ilçesine atanır. Çocukluğundan beri hayalini kurduğu mesleği, öğretmenliği yapmak için can atmaktadır.
Henüz 22 yaşında gencecik, idealist bir öğretmen olan Neşe Öğretmen, babasının tüm engelleme çabalarına rağmen atandığı yere gitmek ister. Kızını yalnız bırakmak istemeyen babası ile Bismil’in yolunu tutar neşe Öğretmen. Kurada Çavuşlu Köyü’nü çeker ve hiç düşünmeden köyün yolunu tutar babasıyla.
Görev yapacağı okul ve kalacakları lojman harabedir gittiklerinde. Muhtarla konuşur, muhtar pek isteksizdir. Kendi maaşından yaptırır okulunu ve lojmanını.
Hayallerindeki yer olmasa da hayallerindeki mesleği yapmaktan dolayı pırıl pırıldır içi. Kısa zamanda alışır hem O çocuklara hem de çocuklar O’na.
Kara bir gecede kapıları çalınır. Niyetlerini belli edercesine yumruklarlar kapıyı. Babası koşar kapıya. Kimsiniz, diye sorar. Köyden geldiklerini ve hoca hanımla bir şeyler konuşacaklarını, söyler kapının arkasındaki ses düzgün bir Türkçeyle.
Açarlar kapıyı. Kapı açılır açılmaz baba sert bir tokatla yere serilir. Burnu kanamaktadır. Neşe telaş içinde babasının yanına koşar, yapmayın der.
” Önderliğimiz, hiçbir TC öğretmeninin Kürdistan’a ayak basmaması konusunda sizleri uyarmadı mı” diye bağırır önde duran ve içlerinden biri silahı yaşlı adamın başına yaklaştırıp tetiğe dokunur.
Neşe Öğretmen babasının yerde yatan kanlı bedenine bakıp olacakları anlar birden. Bağırmaya çalışır gecenin zifiri karanlığında, ama nafile. Hem gecedir karanlık olan hem de vicdanlar. Saçlarından sürüklenerek yüksekçe bir tepeye götürüler. Sayıları artmıştır sırtlanların.
Kaleşnikofu seriye alan bir sırtlan, önce sağ göğsüne boşaltır mermileri Neşe Öğretmenin. Henüz 22 yaşındadır. Sonra sol göğsüne boşaltır Rus yapımı ölüm kusan mermileri.
Bedenini bulan askerler gözyaşlarını tutamazlar gördükleri manzara karşısında. Evde yemek masasının üzerinde ekmek, yoğurt ve küçük tüpün üzerinde kızartılmayı bekleyen iki-üç biber kalmıştır Neşe Öğretmen’den geriye.
Sonra ne mi olur?
”Neşenin ölümü insan hakları için mücadele ettiğini iddia eden hiçbir dernek tarafından kınanmadı.
AB komiserleri kimseye ”ne yapıyorsunuz” demedi.
Sokak köpekleri için kıyameti koparanların sesi çıkmadı.
Azıcık nasırına basılsa bağıranlardan tek bir açıklama gelmedi.
Aydınlardan ”bunu umursuyorum” diyen olmadı.
Neşe öğretmen ve babasının arkasından on binler yürümedi”
Kubilay’ın şahadeti için dünyaları ayağa kaldıran Mustafa Kemal’in memleketinde, bedeni paramparça olmuş Neşe Öğretmen için sessiz bir cenaze töreni düzenlenir memleketi Tekirdağ’da. Lime lime olmuş narin bedeni sessizce gömülür toprağa temsil ettiği devletin onuru ve şerefiyle berbaber.


Bu hikaye vesilesi ile Süleymanpaşa Haber olarak günün anlam ve önemine binaen Başta baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Neşe Alten ve Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarız. Bu ülke Neşe Alten gibi idealist öğretmenler var oldukça muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.