DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ’da Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününü

ABONE OL
21 Mart 2017 14:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Down sendromu Nedir?

Down sendromu, trizomi 21; genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan genetik bir bozukluktur. Down sendromu sık sık zihinsel kavramadaki bozukluklar ve fiziksel gelişimin tipik yüz görünümü gibi farklı olmasıyla ilişkilendirilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Down_sendromu

Farkındalık Yaratmak için “+1 Farkla Koşuyoruz” Koşusu Düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Down Sendromu Koşusu
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu ve vatandaşların da katılım gösterdiği etkinlikte “+1 Farkla Koşuyoruz” sloganı ile 47 metrelik farkındalık koşusu yapıldı ve uçan balon gösterisi düzenlendi.
47 Metrelik farkındalık koşusuna 59 numara ile katılan ve çocuklarla birlikte koşan Başkan Kadir Albayrak koşu sonrası dereceye giren çocuklara madalyalarını takdim etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Konuşması

Dünya Down Sendromu farkındalık Günü etkinliğinde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ”Down sendromlu bireylerde 21’inci kromozom çiftinde fazladan bir kromozom olması sebebiyle normal gelişim gösteren bireylerden bir fazla yani 47 kromozom bulunmaktadır. Down sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu ve farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak çok önemlidir. Bu anlamda herkesin üzerine düşen çabayı göstermesi gerekmektedir.
Down Sendromlu çocuklarımızın toplumdan dışlanmadığı, diğer çocuklar gibi onların da eşit haklarla yaşadığı, eşit koşullarda eğitim almaları tek dileğimizdir. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, bu alandaki çabaların yoğunlaştığı, neler yapılabileceğinin konuşulduğu ve bunların hayata geçirildiği bir gündür. Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir.
Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle, 21 Mart’ın eşit olduğumuzun ve aramızdaki bir sayı farkın ”fark” olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
ZİÇEV Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Down Sendromu Koşusu
ZİÇEV Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Down Sendromu Koşusu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.