DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

O Projeler O Başkanın

ABONE OL
20 Mart 2017 20:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde yıkımı tamamlanan, 1984 yılında yapımına  Belediye Başkanı rahmetli Hüsnü Başat tarafından başlanan, yaklaşık 30 yıldır Tekirdağ Belediyesi olarak faaliyette gösteren, 30 Mart yerel seçimleri ile 2014 yılından beri “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi” nin faaliyette olduğu ve geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çınarlı Mahallesi Tepe Değirmenleri Mevkinde ki yeni hizmet binasına taşınması ile 21 Şubat’ta yıkımına başlanmıştı.
Başkan Albayrak yaptığı açıklama da; “Binanın altına yaklaşık 500 aracı alacak katlı otopark yapılacağını proje kapsamında sırayla o bölgede bulunan yapıların da yıkılacak” demişti.

O BAŞKANLAR BAŞLATMIŞTI!
Tekirdağ Belediye Başkanlarından Osman Tabak ve vefatı dolayısıyla belediye başkanlığına devam eden Kadir Çebi’nin Tekirdağ’ımızın tarihi dokusu ve çevre güzelleştirme çalışmaları o dönemlerde başlamıştı. Çalışmaları 2004-2009 yılları tarafından belediye başkanlığı görevini yöneten Ahmet Aygün devam ettirmişti.
İŞTE O BAŞKAN!
2009 yılında göreve gelen başkan Op.Dr.Adem Dalgıç bulunduğu görev süresince yapmış olduğu birçok başarılı projenin yanında tarihi dokunun korunması ve özel proje alanı olarak tanımlaması için 2010 yılında “Koruma Amaçlı İmar Planının yapılması” kararı almış ve belediye meclisinde sunulması ile “Özel Proje Alanı” olarak onaylanmıştı.

O DÖNEM BAŞLADI!
Osman Tabak’ın dönemi ile başlayan kenti güzelleştirme çalışmaları, Adem Dalgıç döneminde sonuç vermeye başlamıştı. 2010 yılı itibari onaylanan ve 2012 yılında Tekirdağ Merkez Kentsel Sit Alanı (Özel Proje Alanı) olarak projelendirilmesi ile Ertuğrul ve Ortacami Mahalleleri (Valilik,Tarihi Belediye Binası, EskiCami, Rüstempaşa Külliyesi) içinde yer alan tarihi kent merkezi ve çevresini kapsayan 68.000 m² alanda tarihi kent merkezi ve çevresinde kültürel dokunun korunması ve yaşatılmasını sağlayacak fonksiyon düzenlemeleri ile meydan ve açık alan düzenlemelerini kapsamıştı.
 


ÖDÜL ALMIŞTI
Tekirdağ Belediyesi 3 özel proje alanında, Özel Kalem Dergisi’nin 2014 yılında düzenlediği 6. Yerel Yönetim Ödülleri Yarışmasında ‘Kent Planlama ve Kentsel Tasarım’ kategorisinde ödüle layık görülürken Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç yılın İl Belediye Başkanı Ödülünü almıştı.
DİÄžER PROJELER DE!
Tekirdağ Belediyesi başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç, Tekirdağ Merkez Kentsel Sit Alanları (Özel Proje Alanları) kapsamında “Tekirdağ Kent Meydanı”, “Havuzlu Merdivenler”, “Saat Kulesi Meydanı”, “Kesmekaya Sokak Düzenlemesi”, “Hürriyet Mahallesi Mola Park Düzenlemesi”, “100.Yıl Mahallesi -Sağlık Ocağı Yanı Park Alanı Düzenleme Projesi”, “Altınova Mahallesi Sahil Bandı Peyzaj Düzenlemesi” gibi birçok projenin öncüsü olmuştu.

 
VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ!
30 Mart seçimlerinden sonra gelen belediye başkanlarının devam etmekte olan projeleri tamamlaması, vatandaşın sosyal medya üzerinden “Önce ki başkanların projelerini tamamlıyorlar, çokta lazım olan heykellerden başka birşey yaptıkları yok, yollar hala bitmedi ancak yurtdışı seyahatlerini hiç aksatmıyorlar maşallah, gelen gideni aratıyor” şeklinde yorumlarına sebep olmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.