DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğünden Okullara Özel Güvenlik Personeli Alımı

ABONE OL
20 Ekim 2017 21:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKİRDAÄž İŞKUR VE İL MİLLİ EÄžİTİM ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI OKULLARA 50 ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ ALINACAK

Eğitim-öğretim kurumlarında yaşanabilecek bazı güvenlik sorunlarının önüne geçebilmek için harekete geçen bakanlık ortak bir çalışmaya imza atarak, okullarda özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasının önünü açtı.
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, İl Müdürü Yaşar Esen ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Koçer’in katılımıyla okullarda, özel güvenlik görevlisi çalıştırma protokolü imzalandı. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler 23 Ekim Pazartesi itibariyle İŞKUR’a başvurabilecekler.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde; işsizliğin azaltılması, istihdamın arttırılması ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanarak öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almaları amaçlanıyor.
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Koçer’in katılımı ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumunda bu kapsamda okullarda, özel güvenlik görevlisi çalıştırma protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay çalıştırılacak 50 özel güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceklerini belirten Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yaşar Esen; alınacak kişilerin 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartları taşıması gerektiğinin bildirdi.
Katılımcıların adli sicil kaydının bulunmaması gerektiğinin altını çizen Esen; Katılımcı seçiminde

  • 25€“45 yaş arası,

  • Lise ve üstü düzeyde eğitim seviyesinde,

  • Askerliğini tamamlamış,

  • Ayrıca ilk defa güvenlik görevlisi mesleğinde görev yapacak kişilerden, öncelikli olarak değerlendirileceği belirtildi.

 
Okullarda eğitim öğretimin güvenli ortamda sürdürülebilmesi ve dışardan gelebilecek tehlikelerin önüne geçebilmek için Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği 50 okulda istihdam gerçekleştireceklerini belirten Esen; 23 ile 27 Ekim 2017 tarihlerinde başvuruların alınacağını; Nihai listenin duyurulmasından sonra kazananların 09 Kasım 2017 ile 29 Haziran 2018 tarihleri arasında görevlendirildikleri okullarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışacaklarını belirtti.
Esen; Eğitim kurumlarımızda hijyen ve temizlik konularında hizmet vermek üzere yeni eğitim döneminde 400 personel istihdam ettiklerini, 50 kişilik güvenlik görevlisi ile birlikte Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde toplamda 450 kişilik istihdam sağlamış olacaklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.