DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer: Yeni Anayasa ile ilgili basın açıklaması

ABONE OL
1 Şubat 2017 23:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer CHP Tekirdağ İl Başkanlığı binasında yeni anayasa ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

 

HALKIMIZ GEÇİT VERMEYECEKTİR

Ne istediniz de yapamadınız da Başkan olunca yapacaksınız diyerek Başkanlığa hayır diyen Candan Yüceer, ”15 senedir parlamenter sistemde bu ülkeyi yönettin. İstediğini atadın. İstediğini görevden aldın. İstediler de ne vermedin? Her şeyi yaptın bu parlamenter sistemle. Sonucunda bu ülke nereye geldi. 15 Temmuz gibi bir dönemi yaşadık. İki günde Başbakan değiştirdiler. İstedikleri kanunları çıkardılar. Her şeyi sattılar. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Bu süreçte dış politikada ne istediniz de yapamadınız. 15 yıldır ne istediniz de yapamadınız da başkan olunca yapacaksınız. Amaç ne biz bunu geçirelim de ondan sonrası tufan. Buna izin vermemiz gerekiyor. Anlatmamız gerekiyor. Halkımız Cumhuriyetimize sahip çıkacaktır. Geçit vermeyecektir.” İfadelerine yer verdi.
 

GÖRÜŞMELER BAŞLADI EKRAN KARARDI

Mecliste yaşananlardan dolayı utandığını söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ”Zor bir süreçten geçiyor gerçekten Türkiye. Cumhuriyetimiz hiçbir zaman böyle hayati bir tehditle karşılaşmadı. Bizim gibi böyle kanıyla haritasını çizmiş, çok büyük bedeller ödemiş, nüfusunun yarısını şehir vermiş, yoksul kalmış, aç kalmış bir toplum gerçekten yok. Bu kadar ağır bedeller üzerine kurduğumuz topraklarda yaşıyoruz. Mecliste Salı ve Çarşamba günleri saat 19.00’a kadar yayın oldu. Ondan sonra yayınlar kapandı. Biz de anayasa teklifini tam o saatte görüşmeye başlıyoruz. Görüşmeler başlıyor, ekran kararıyor. Vatandaş nereden izleyecek bunları. Bir milletvekilimiz bunların hepsi tek tek çekti. 100gb lık bir delil toplandı. Delil diyorum neden mi? Çünkü orada bir suç var. Herkes izleyecek bunları. Muhalefetin konuşma süresi kısaltılmaya çalışıldı. Bağrışlar, kavgalar. Apar topar meclisten geçirilmeye çalışıldı. Ben kendi adıma hiç bu kadar utandığımı bilmiyorum. Ben 12 gün boyunca görmediğimi gördüm. Meclis tarihine kara bir leke olarak kaldı bu görüntüler. Bakanlar, milletvekilleri kabinlere girmeden açık açık oylarını göstere göstere kullandılar. Kime gösteriyorsun? Niye gösteriyorsun? Neden kendini ispat etmek zorunda hissediyorsun? Böyle bir şey olabilir mi? Sırf bu görüntüler çekiliyor diye kadın milletvekillerimize şiddet uygulandı. Neden görüntüleri izletmediler? Çünkü halk bunları görseydi hiç kimse evet demez” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.