DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ İnsani Gelişim Seviyesi: Trakya’nın en iyisi Süleymanpaşa

ABONE OL
9 Şubat 2017 09:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsani gelişim seviyesinde Trakya’nın en iyisi Süleymanpaşa

İnsani Gelişme Vakfı tarafından Türkiye’nin 30 büyükşehrinin en büyük 150 ilçesinde yerel yönetimlere yönelik yapılan araştırmada 2 buçuk yıllık Süleymanpaşa Belediyesi Trakya’daki belediyeler arasında yüksek insani gelişim seviyesine ulaşan tek belediye oldu.

İnsani Gelişme Vakfı tarafından Türkiye’nin 30 büyükşehrinin en büyük 150 ilçesinde yerel yönetimlere yönelik yapılan araştırmada 2 buçuk yıllık Süleymanpaşa Belediyesi Trakya’daki belediyeler arasında yüksek insani gelişim seviyesine ulaşan tek belediye oldu. – Tekirdağ Süleymanpaşa İnsani Gelişim Seviyesi
İnsani Gelişme Vakfı tarafından ilçe düzeyinde sosyal, ekonomik ve çevresel faktörlere yönelik bileşenlerden oluşan İGE-İ, yönetişim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım başlıkları altında toplam 50 göstergenin incelendiği araştırmada belediyelerin faaliyet raporları, kurumsal internet siteleri, sosyal ağ paylaşımları ve “gizli müşteri” yöntemiyle elde edilen verilerle çok yüksek insani gelişim, yüksek insani gelişim, orta insani gelişim ve düşük insani gelişim adı altında 4 kategori belirlendi.

Süleymanpaşa Belediyesi yüksek insani gelişim seviyesinde

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker tarafından gerçekleştirilen araştırmada İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ankara gibi uzun yıllardır büyükşehir olan illerin ilçelerinin başı çekip çok yüksek insani gelişim seviyesinde olduğunun açıklandığı listede Süleymanpaşa Belediyesi yüksek insani gelişim seviyesinde yer aldı.

Süleymanpaşa İnsani Gelişim Seviyesi

Süleymanpaşa İnsani Gelişim Seviyesi

Trakya’daki en başarılı belediye Süleymanpaşa Belediyesi oldu

Türkiye genellemesi yapıldığında ilçelerin genel olarak orta düzeyde insani gelişim seviyesinde olduğu açıklanırken Trakya çapında yapılan değerlendirmede ise 2 buçuk yıllık Süleymanpaşa Belediyesi orta düzeyde insani gelişim seviyesinde olan Çorlu ve Çerkezköy’ün önünde yer alarak yüksek insani gelişim seviyesinde Trakya’daki en başarılı belediye oldu.

“CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlusu: Aldığınız sonuçlar hepimizin göğsünü kabarttı”

2 buçuk yıl önce sıfırdan kurulan Süleymanpaşa Belediyesi’nin İNGEV tarafından yapılan değerlendirmede yüksek insani gelişim seviyesinde çıkmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a bir mektup göndererek, tebrik ve teşekkür ederken mektubunda şunları kaleme aldı:
“Sayın Belediye Başkanım, geçtiğimiz günlerde İnsani Gelişme Vakfı’nın yaptığı İnsani Gelişme Endeksi – İlçeler araştırmasında aldığınız sonuçlar hepimizin göğsünü kabarttı. Hep beraber insana yaraşır bir ülke oluşturma idealimizin bir yansıması olan bu sonuçlar, özenli bir yaklaşımın, keskin bir planlamanın ve yılmaz bir emeğin sonucudur. Bu emekleriniz ve sonuçları için sizlere teşekkür ve tebriklerimi iletir başarılarınızın devamını dilerim.”
İngev İnsani Gelişme Endeksi €“İlçeler (İGE-İ) Raporu için

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.