DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TEKİRDAĞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SÜRÜCÜLERE KIŞ LASTİĞİ UYARISI

ABONE OL
7 Şubat 2023 16:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, il genelinde yaşanan mevsim koşullarına bağlı olarak yaşanan kar yağışı sonrası kış lastiği kullanmayan araçların çeşitli kazalara sebebiyet verdiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

“GEREK UZUN YOLDA GEREKSE ŞEHİR İÇİ KULLANIMLARDA KIŞ LASTİĞİ TAKMAK BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde ilimizde kış lastiği kullanımı, tüm ticari araçlara zorunlu hale getirilmiştir. İlimiz genelinde mevsim koşullarına bağlı olarak kar yağışı yaşandığı ve bu yağışların karayollarında trafik kazalarına sebebiyet verdiği ve trafik akışının olumsuz yönde etkilediği görülmektedir. Kış lastikleri özellikle 7 derecenin altındaki düşük sıcaklıklarda ıslak, karlı, çamurlu ve buzlu zeminlerde daha iyi tutunma ve güvenli sürüş sağlar. Bu nedenle gerek uzun yolda gerekse şehir içi kullanımlarda kış lastiği takmak büyük önem taşımaktadır.” denildi.

“VATANDAŞLARIMIZI YOĞUN KAR YAĞIŞI ÖNCESİNDE VAKİT KAYBETMEDEN LASTİKLERİNİ DEĞİŞTİRMELERİ YÖNÜNDE UYARIYORUZ”

Kış lastiklerini takmayanları bir kez daha uyaran Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri; “Hala araçlarına kış lastiği taktırmamış vatandaşlarımızı yoğun kar yağışı öncesinde vakit kaybetmeden lastiklerini değiştirmeleri yönünde uyarıyoruz. Trafikte can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.