DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ CHP Gençlik Kollarında Durmak Bilmeyen Kavgalar

ABONE OL
21 Ocak 2017 20:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftalarda Süleymanpaşa Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen tören sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu salondan ayrıldı. Bu sırada CHP İlçe Örgütlerinin Gençlik Kolları kendi aralarında sözlü olarak tartışmaya başladı. Gençlik kollarının kendi aralarında gruplaşmasıyla sözlü olarak başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Partililerin büyük tepkisini çeken olaylar sonrası ”Bizler bu gençlerle ne kadar yol alabiliriz” diye tepki gösterdiler. Çıkan arbedeyi il yönetimindeki bazı kişiler ise önlemek yerine daha da büyümesine zemin hazırlaması gözlerden kaçmadı. CHP Şarköy Gençlik Kolları Başkanı çıkan kavgayı yatıştırmak yerine görüntü almak isteyen basın mensuplarına engel olmaya çalışmıştı.
Kavgaların nedeni , koltuk kavgası mı ? 
3 ocak 2016 pazar günü Yılmaz İçöz salonunda Tekirdağ İl Gençlik Kolları seçiminde salonda başlayan gerginlik durmak bilmemişti. Daha sonra il gençlik kolları başkan adayı olan Mustafa Ülkem Uruk bir konuşma yaptı. konuşma esnasında salonda tansiyon yükseldi. Ardından diğer başkan adayı Hasan Güvenç Erdoğan konuşmasını yaptı. konuşmaların ardından Ayten Bayacı faaliyet raporunu okudu. İl başkanı salondaki delegeleri sakinleştirici ikaz mahiyetinde konuşma yaptı. Seçimlere sarı listeyle katılan Hasan Güvenç Erdoğan ve listesi 139 oy beyaz listeyle seçime katılan Mustafa Ülkem Uruk ve listesi 129 oy aldılar. 10 oy farkla seçimi kaybeden Ülkem Uruk ve ekibi seçimlerde adaletsizlik olduğunu bir çok kez dile getirdi.
Sosyal Medya Üstünden Bilmek Bitmeyen Kavga
Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Başkanı Mutlu Çınar sosyal medya hesabından paylaştığı cümleler tartışmanın fitilini ateşledi ; CHP tek adam sistemine karşı birleşmişken CHP Tekirdağ Gençlik kollarında tek adamlık devri başladı. Cumhuriyet Halk Partisi, anayasa değişikliği adı altında dayatılan tek adamlık sistemine karşı ülkenin dört bir yanında adeta savaşırken CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı kendi tek adamlık sistemini ilan etmiş bile. Seçilerek göreve gelen CHP Çorlu ve Kapaklı İlçe Gençlik Kolları başkanları sorgusuz sualsiz hiçbir gerekçe gösterilmeden dün görevlerinden alındı. Sebep mi ne? Tek sebep üyelerin oyuyla seçilen ilçe başkanlarının il başkanı Güvenç ERDOÄžAN’ın seçimde desteklediği isimler olmaması.Peki şimdi ne olacak? Demokrasinin savunucusu Cumhuriyet Halk Partililer olarak dışarıda tek adamlık sistemine HAYIR derken kendi içimizdeki tek adamlara evet mi diyeceğiz?
”İstediğim gibi yönetirim. İstediğimi görevden alırım.” yaklaşımı tek adamlık değil de nedir? Bu özgüven nereden gelmektedir? Kendi içimizde böyle insanlar olduğu sürece bizim demokrasiden yana olduğumuzu ifade etmemizin ne kadar inandırıcılığı kalır?
Kimse unutmasın Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. Atatürk’ün ışığı ile halk tarafından yönetilir ve çoğunluğun istediği olur; tek adam olmak isteyenlerin değil!  şeklide bir paylaşımda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.