DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ’da Büyükanne torun maaşı başvuru ve şartları neler?

ABONE OL
10 Şubat 2017 22:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükanne Projesinde Tekirdağ Pilot İller Arasında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında konuya ilişkin protokol imzalandı. Buna göre büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek. 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak ve büyükanne projesinde pilot illerden biri de Tekirdağ.
TEKİRDAÄž BÜYÜKANNE PROJESİ SAYFAMIZI ZİYARET EDEREK DETAYLI BİLGİ SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ.

BÜYÜKANNE MAAŞI NE ZAMAN UYGULANMAYA BAŞLANACAK?

Büyükanne torun maaşı için başvurular, Çalışma Bakanlığı’nın internet sitesinden ve SGK il müdürlüklerinden yapılabilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre;
Büyükanne Projesi bugün dünyada ilk defa uygulanan proje bazlı da olsa uygulamaya sokulan bir proje olacak ve bakanlıklarımıza ve paydaşlarımıza ait bir proje olmuş olacak. O nedenle paydaşlarımıza da değerli bakanımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte bu protokolden sonra bu ay talepleri alacağız. Bu talepleri ay sonuna kadar değerlendirmesini yaptıktan sonra Mart ayı itibariyle projenin fiilen uygulamasına geçeceğiz. Burada öncelikle aile seçiminde veya büyükanne seçiminde çok detaya gitmeyen temel kriterlerimiz olacak. Bunlardan birincisi doğum yapmış annenin asgari 1 yıllık geriye dönük sigortalı olmasını arayacağız. Ondan sonra doğum yapmış çocuğunun ilk 1 yaşının içinde olması lazım bu 1 yılı görelim. Zaten ilk 6 ayda yasal farklı hakları var.”

BÜYÜKANNE MAAŞINDAN YARARLANMA?

Maaştan yararlanmak için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyor. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedefleniyor. 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak.

BÜYÜKANNE MAAŞI İÇİN PİLOT İLLER BİRİ DE TEKİRDAÄž

Büyükanne maaşı başvuru şartlarından en önemlisi ailelerin ve büyükannelerin yaşadığı il. Çünkü proje henüz tüm Türkiye’yi kapsamıyor.
Büyükannelere maaş düzenlemesi için başvuru yapılabilecek iller şöyle: İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep illerinde pilot uygulama yapılacak. Bununla birlikte bakılacak çocuğun 1 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Büyükanne maaşı yalnızca 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebeklere bakanlar için 1 yıl süreyle geçerli olacak.

BÜYÜKANNE TORUN MAAŞI İÇİN TOPLAM 7 BİN AİLE BELİRLENECEK

Tekirdağ‘ın da pilot iller arasında bulunduğu Büyükanne maaşı başvuruları bu ay başlıyor. Pilot uygulamanın yapılacağı illerde yaşayıp şartları taşıyanlar, bu ay başvurularını yapabilecek. Bu başvurular incelenerek 7 bin aile belirlenecek. Büyükannelere maaş mart ayında ödenmeye başlanacak. Uygulama kapsamında torun bakan anneanne ya da babaanneler 1 yıl boyunca aylık 425 lira maaş alabilecek. Hem anne çalışma hayatından kopmayacak hem de büyükanne maaşı yoluyla aileye ek bir destek sağlanmış olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.