DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Süleymanpaşa Meclisinde örtülü işler mi? YAPILIYOR!

ABONE OL
20 Haziran 2018 16:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Haber sosyal medya hesabımızda canlı olarak yayınladığımız Süleymanpaşa Belediyesi Haziran Ayı Meclisi’nin 23 dakika 25. saniyesinde Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Aydoğdu Mahallesi 2038 Ada Parsel‘de bulunan 1 Nolu G.Ö.B (Gecekondu Önleme Bölgesi) ifadesinin kaldırılması şeklinde bir talep görüşülmeye başlandı. İYİ Parti Grubu adına konuşan Rüştü Özgün söz alarak bahse konu olan ada parsel hakkında bilgi vermeye başladı. 775 sayılı Gecekondu Kanununa göre bahse konu olan ada’da tüm parsellerin daha önce belediyeye ait olduğu ancak bazılarının sonradan satışının gerçekleştirilmesi ile mevcut durumda bazı parsellerin belediyeye kalan parsellerin kişilere sahip olduğunu dile getirdi. İYİ Parti Grubu adına konuşan Rüştü Özgün devam eden konuşmasında “… iddia ediyorum, burada birşey var …” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuşan İlhan İmrak “Sayın Başkan, biz konuyu komisyonda inceledik ama sayın Rüştü Beyin söylediği yönle ilgili bir inceleme yok, zaten böyle bir talepte yok…” konuşmanın devamında söz alan Rüştü Özgün “5 senedir neden gelmiyor… üzerindeki örtünün kaldırılmasını istiyorum…” dedi araya giren Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuşan İlhan İmrak “Komisyondaki arkadaşlar bunu talep etmiyor, ben talep etmiyorum. Vatandaş diyorki benim burada G.Ö.B. ibaresi var. ben buraya birşey yapamıyorum… ” dedi. İYİ Parti Grubu adına konuşan Rüştü Özgün “Burada yanlış bilgilendirme konusunda doğruyu söylüyorum. Sadece burada Başkanlık katından gelmiş bir yazı, ne rüştünün ne ilhanın hiç kimsenin imzası olmayan. Vatandaşın diyorda, ben burada böyle bir evrak göremiyorum. Biz burada birbirimizi aldatmanın başka yöne çekmenin anlamı yok başkanım” dedi. Araya giren Mehmet Ekrem Eşkinat “Berkay vatandaşın bir talebi mi var?” diyerek soruyu Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi aynı zamanda Süleymanpaşa Belediye Başkan yardımcısı Volkan Berkay Çakır‘a yöneltti. Araya giren bir belediye personeli “Dilekçe ile değil, vatandaş sözlü talep etmişti…” dedi. İYİ Parti Grubu adına konuşan Rüştü Özgün “Pardon sözlü mü? Arkadaşlar hukuk belgedir, biz bunun eğitimini alırken böyle aldık. Hukukta belgeniz yoksa işkembe-i kübra. Yapmayın Allah aşkına” dedi. Söze giren Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuşan İlhan İmrak “Başkanım bunun daha fazla incelenecek tarafı yok. Burada bir sınırlama var. Hem belediye arsalarında var. sizde birşey yapamıyorsunuz. Vatandaşta birşey yapamıyor. Bunda birşey yok ki bu kadar. Anlamıyorum. İlla komisyonun kararlarının reddine.” dedi. Konuşmaya ara verildi. Ara sonrası çalışma’nın devamına denilerek evrak komisyona geri gönderildi.
İŞTE VİDEO!

 
İŞTE O YER!

ÖRTÜLÜ MÜ?
Yayını izleyen Süleymanpaşa Editörlerimiz belediye tarafından yapılan bu değişiklik talebinin VATANDAŞIN HERHANGİ BİR YAZILI TALEBİ OLMADAN yapılması akıllarında soru işareti oluşturduğunu belirttiler. Diğer yönden  Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Başkanı İlham İmrak‘ın çıkışını anlam veremediklerini ancak bahse konu olan kişinin adını daha önce Araştırmacı-Yazar Nijat Ayvaz’ın yayınladığı videoda geçtiğini belirttiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.