DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Süleymanpaşa Belediyesi Suyunu Çıkardı

ABONE OL
29 Nisan 2017 18:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat göreve geldiği 30 Mart’tan beri sürekli dile getirdiği Sosyal Belediyecilik anlayışı ile  yapmış olduğu icraatlara bir yenisini daha ekledi. Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından 2016 yılı faaliyetlerinin incelenmesi amacıyla Denetim Komisyonu kuruldu. Denetim Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi’nden 3 üye, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 1 Üye ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden 1 üye ile 5 kişiden oluşturulmuştu. Süleymanpaşa Belediyesi’nin 5 Nisan 2017 tarihi ile gerçekleştirilen meclis toplantısında incelemelerini tamamlayan Denetim Komisyonu’nun raporu okundu. Okunan Denetim Komisyonu raporunda Cumhuriyet Halk Partisi adına grup başkanlığını yürüten İlhan Imrak’ın rapora herhangi bir itirazlarının olmadığını dile getirdiler.
İŞTE O AÇIKLAMA!

AKP VE MHP ÜYELERİNDEN SERT TEPKİ!
Süleymanpaşa Belediyesi’nin kurmuş olduğu suleymanpasa.tv adresindende ulaşabileceğiniz video’nun 59. dakika 40. saniyesinde de AK Parti grubu adına konuşan meclis üyesi Sezai Çetin‘in açıklaması Denetim Raporu’na damgasını vurdu.  Denetim komisyonunda görevli AKP ve MHP meclis üyeleri rapora karşı sert açıklamaları dikkat çekti.
8 TL DEÄžİL! 15 TL YE ALINMIŞ!
AKP  ve MHP meclis üyeleri 8 TL piyasa değeri olan raporda alınan bardak suların fiyatlarının 15 TL‘den alındığını dile getirdiler. O an meclis başkanlığını yürütmekte Münür Karaevli‘nin çöp ihalesini örnek vererek ‘Benzine zam geliyor, lastik fiyatları artıyor, asgari ücret artıyor’ söylemine karşılık AK Parti grubu adına söz alan Sezai Çetin‘in ’16 senedir bu işi yapıyorum. Denetim komisyonunda ki arkadaşlarda şahittir, yanlarında bir su firmasını aradım. Bardak suya 7 TL fiyat verdiklerini logo olması durumunda 1.5 TL fark olacağını dile getirdi.
ASLINDA 5 TL İMİŞ!
Süleymanpaşa Haber olarak doğru habercilik adına görüşmüş olduğumuz ilçemizde bulunan su firması yetkilisi görüşme de kurumların toplu alımlarına katıldıklarını, bu alımdan herhangi bir bilgileri olmadığı gibi piyasa değeri 7-8 tl civarında olan bardak suyun kurumların toplu alımlarından dolayı fiyatın 4.5 – 5 TL civarına düştüğünü ancak logo eklenmesi durumunda ise toplu alımlarda logonun bedavaya bastırdıklarını ve haberimizde edindiği bilgi doğrultusunda 15 TL fiyatın fahiş bir fiyat olduğunu %300’e yakın bir farkla alınmasının hem kamu zararı oluşturmasının yanında hemde vatandaş ve firma olarak verdiği vergilerin bu şekilde heba edilmesinden büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getirdiler.
İNDİRİM DEÄžİL BİNDİRİM!
Süleymanpaşa Haber olarak yapmış olduğumuz bu haber doğrultusunda ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yayınlanan video içeriğinde de görüldüğü üzere 15 TL’ye alınan bardak suların aslında indirimli değil bindirimli alınmasından dolayı kamuoyunu aydınlatma adına vicdani bir sorumluluğumuz olduğunu dile getirmek istiyor ve konunun takipçisi olacağımızı Süleymanpaşalı vatandaşlarımıza duyuyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.