DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Süleymanpaşa Belediyesinden SATILIK? KİRALIK?

ABONE OL
27 Nisan 2017 18:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Belediyesi’nin 22.04.2017 ilan tarihi ve ILN00590597 numarası ile ilan.gov.tr’de yayınlanan “Belediyeden kiralık 3 adet gayrimenkul” başlıklı ihalesinde 3 adet mülkiyeti Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na ait yerin satışına çıkmıştır.
SATILIK MI KİRALIK MI?
Ancak ihale ilanında başlıkta “Belediyeden kiralık 3 adet gayrimenkul” şeklinde ve ihale bilgilerinde “İhale Türü : Kiraya Verme” olmasına rağmen ilan metninde “Madde 1- Aşağıda tapu kaydı ve niteliği belirtilen Süleymanpaşa Belediyesinin özel mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallar 11.05.2017 tarihine rastlayan Perşembe günü 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45 ncı maddesi uyarınca, Açık Teklif Usulü ile satılacaktır.” denilmektedir. Ayrıca ihale ilanında herhangi bir kiralama süresi belirtilmediği açıkça gözükmektedir.

MAHALLE BİLE YANLIŞ!
İlan ile ilgili tek yanlışlıkta sadece bu değil, ihale ilanında belirtilen Ertuğrul Mahallesi’nde 114 Ada ve 13 Parsel Süleymanpaşa Belediyesi kurumsal internet sitesinde bulunan “Kent Rehberi” nden bulunamamaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) internet sitesinden sorgulandığında ise “Gündoğdu-Turgut Mahallesi” nde olduğu tespit edilmiş olup, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45 ncı maddesi uyarınca, Açık Teklif Usulü olmasına rağmen haberimiz yazılırken ilan EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) da gözükmemektedir.

PEKİ YERLER NEREDE?
Aslında ilana bahse konu olan mülkiyeti Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na ait yerler Süleymanpaşa ilçemizde Gündoğdu-Turgut Mahallesinde Atatürk Bulvarıda Tekirdağ Ticaret Odası’nın hemen yanında bulunuyor. Ancak haberimiz ile ilgili görüş alışverişinde bulunduğumuz bir gayrimenkul ofisi yetkilisi ihalede satışa bahsi olan yerlerin bulunduğu muhitin yatırımlık bir alan olduğunu, biçilen fiyattan daha fazla gelir elde edilebileceğini belirtirken, ilanda 3 sırada yer alan 4. katta ki 128 m² yerin kapı numarası 10 iken, 2 sırada yer 31,83 m²’lı Bodrum katı’nın nasıl bina nuramasının 12 olduğunu dile getirdiler. Yani bodrum bina altı değil çatısı katında mı?
ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRMAK?
İlan metnindende görüldüğü gibi ilanın satılık mı, kiralık mı olduğundan, mahalle bilgisinden, fiyat ve kapı numaralarına kadar birçok yanlışlık bulunmaktadır. Bu ihale ilanı verilirken Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem EŞKİNAT‘ın belediye bünyesinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcılığını görevini yürüten Volkan Berkay Çakır‘a bağlı İmar ve Şehir Müdürlüğü’nden hiçbir bilgi edinilmemiş, personel görevlendirmesi istenilmemiş veyahut istenildi ise yanlış bilgi mi verilmiştir?
Mehmet Ekrem EŞKİNAT’ın belediye başkanlığı görevine geldiğinden beri bu yerlere sahip olması ve şu an satılmasını ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin çıkmış olduğu yanlışlarla dolu bu ihaleyi siz değerli okuyucularımızın değerlendirmesine bırakıyoruz.
Kaynak;
1. İhale ilanı adresi : http://ilan.gov.tr/detay-i%CC%87hale-duyurulari-kiraya-verme-belediyeden-kiralik-3-adet-gayrimenkul-289321.html
2. İhale ilanı arşivlenmiş görüntüsü : http://archive.is/4hYDk

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.