DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Skandala AYGUN Dur Dedi!

ABONE OL
7 Eylül 2018 10:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 2 aydır aralarında bir de milli sporcu dünya beşincisi tekvandocunun olduğu sporcular ödenmeyen elektrik borcu yüzünden karanlıkta spor yapıyor. Ailelerin araması üzerine salona gelen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, skandala dur dedi. Valiyi arayarak elektriği açtıran Aygun, salondaki tuvaletlerin ve lavaboların içler acısı durumunu gözler önüne serdi.
Edinilen bilgiye göre Tekirdağ’ın Sülemanpaşa ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi’nde bulunan Öğretmen Mehmet Mediha Tetikol Okulu tadilata girince Köprübaşı’nda bulunan eski Namık Kemal Lisesi’nin bulunduğu binaya taşındı. Burada bulunan spor salonu da okul yönetimine tahsis edildi. Spor salonunu öğleye kadar okul öğleden sonra ise özel kulüpler kullanmaya başladı.
”15 BİN LİRALIK BORÇ ÖDENMİYOR”
Spor salonunun biriken elektrik borcu ne okul yönetimi ne de milli eğitim tarafından ödenmeyince TREDAŞ salonun elektriklerini kesti. 15 bin TL borcu olduğu iddia edilen salonun elektrikleri kesilince buradan hizmet alan özel kulüpler de mağdur oldu. Gece saatlerinde tekvando kursu alan öğrenciler karanlık nedeniyle idman yapamıyor.
”BEN OLAYI MİLLETVEKİLİ VE VALİYE SÖYLEDİM BİR ŞEY YAPILMADI”
Olay veliler tarafından CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’e iletildi. Arabasına atlayıp salona giden Aygun, gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Vali Mehmet Ceylan’ı arayan Aygun, uzun bir uğraştan sonra elektriklerin açılmasını sağladı. Aygun, ”15 gün önce bir olay bize iletilmişti. Ben milletvekili Mustafa Yel ve sayın valiye konuyu ilettim. O günden bu güne kadar kimse bir şey yapmadı. Bir şey yapılmadığını görünce bende buraya geldim. Sayın valimizi tekrar aradım. Vali bey devreye girdi. Elektrikler geldi. Ben buradaki velilerden özür diliyorum. Burada lavabolar skandal halde. Musluklar kırık. Temizlik yapılmıyor. Camlar kapılar kırık. Burada milli sporcular var. Afrika’dan para verip sporcu getiriyoruz. Burada kendi sporcularımın elektriklerini kesiyoruz” dedi.
MİLLİ SPORCU: ”ACI BİR DURUM”
Türkiye şampiyonu dünya beşincisi Milli Sporcu Hacı İsmail Öztekin, ”Dünya 5’incisi oldum. Acı bir durum. Sadece burada bu duruma düştüm. Böyle başarılara ulaşamayız yazık. Karanlıkta çalışıyoruz” dedi.
”ANTRENÖR KİMSE BİZİMLE İLGİLENMEDİ”
Düzenli olarak salonu kullandıkları için aidat ödediklerini kaydeden özel spor kulübü antrenörü Erol Ark, ”Biz 3 antrenör aidatlarımızı veriyoruz. Bazıları vermiyor. Bizim suçumuz ne. 15 bin lira elektrik borcu olduğu söyleniyor. Öğrenciler mağdur oluyor. Benim Milli sporcularım var. Ben müsabakalara sporcu götüremiyorum. Karanlıkta idman yapamıyoruz. 85 öğrencimden bu kadar öğrenci kaldı. Bu ayıbın biran önce düzeltilmesi lazım. Herkese ilettik bir şey olmadı. Sayın vekilimiz ilgilendi ondan Allah razı olsun.” dedi.
Kaynak: ajanstekirdag.com
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.