DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu’dan Açıklama

ABONE OL
6 Eylül 2018 19:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan yazılı açıklamada;Milletçe emperyalizme karşı verilen var olma savaşında, Kuvayı Milliye ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri şemsiyesi altında toplanarak, işgal altındaki vatan topraklarında ulusal kimliği ve ulusal dayanışmayı yaratan, mücadele gücünü milli iradeye dayandırmayı ve tam bağımsızlığı hedef alanların partisi olan Cumhuriyet Halk Partimiz, bugün 95 yaşını kutlamaktadır.
Türkiye Cumhuriyetini kuran ve ülkemizin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi; sahip olduğu tarihsel mirasın bilincinde ve Atatürk devrimlerinin ışığında şekillenen altı ok” ilkeleri eşliğinde, siyasi faaliyetlerini sürdürmektedir. Partimiz, çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan; özgürlük, eşitlik, dayanışma, kardeşlik ve emeğin üstünlüğü, kavramlarını da kendisine ilke edinmiştir. Amacımız; insana öncelik veren, demokratik bir toplum yapısına kavuşmuş, ulusal dayanışma duygularını güçlendirmiş, ekonomide ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış, sosyal adalete dayalı bir toplum yapısı olan, yurtta ve dünyada barışı, ülkemizin ve yurttaşlarımızın güvenliğini ve çıkarlarını koruyan, hak ve özgürlüklerin sorgulanmadığı bir Türkiye yaratmaktır.
Son yıllarda ülkemizin yönetiminden sorumlu olanların uyguladığı teslimiyetçi politikaların, emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet ettiği, bugün tüm milletimizce görülmüştür. İktidar koltuklarına oturabilmek için, Amerika’ya icazet almaya gidenlerin o günlerde, Cumhuriyet Halk Partisini Amerikan düşmanlığıyla suçladığı unutulmamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi 6. Filo’yu denize dökenlerin, emperyalizmle savaş uğruna ölümü göze alan Deniz Gezmişlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde, vatanını ve insanlarını seven yurtseverlerle birlikte, ülkemiz ve halkımız üzerine oynanan oyunların üstesinden gelmek bizlerin görevidir. Bu kutlu görevde, geleceğine sahip çıkmak isteyen vatanseverlerin Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yer alması, mücadelemize katkı sağlayacaktır.
Bizler; Atatürk’ün ”Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözünün onur ve gururunu her zaman yaşamaktayız. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu ilk günden bu yana, ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü, laik Cumhuriyetin, demokrasinin ve geleceğimizin güvencesi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, yürütülen her türlü karalama kampanyasına rağmen, bağımsız, laik, sosyal demokrat ilkelerinden vazgeçmeyerek, tutarlı tavrını her zaman göstermiştir. Çağdaş bir toplum yaratmak amacıyla; gericiliğe, ırkçılığa ve şovenizme izin vermeyerek, kurucumuz ve büyük önderimiz Atatürk’ten ve onurlu geçmişinden aldığı güçle Türkiye’yi daha ileriye taşımaya her zaman gayret gösterecektir. İktidara giden yolda öncelikle kurucumuz Halaskar Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve kaybettiğimiz partililerimizi rahmetle, emeği geçenleri minnet ve saygıyla anıyoruz. Önümüzdeki dönemde yoksulluk ve yolsuzlukların milletimizin kaderi olmaması temennisiyle, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ışığı olan Cumhuriyet Halk Partisinin doğum günü kutlu olsun.denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.