DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

DR. POTOÄžLU HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE CEVAP VERDİ

ABONE OL
15 Mart 2017 12:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz ”Tekirdağ Devlet Hastanesi 2. Kısımda Skandal” başlık haberimiz ile ilgili Dr. Bilgehan Potoğlu yazılı olarak bir basın açıklamasında bulundu.

Potoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
”13.03.2017 tarihinde bir internet sitesinde adım verilerek yapılan haber gerçekleri yansıtmamaktadır.
12.03.2017 tarihinde 23.37 itibariyle 2.kısım acil servisimize A.H adlı hastanın travma nedeniyle başvurduğu tarafımca ön değerlendirmesinin yapıldığı ve travma merkezimizin 1.kısımda olduğu hasta yakınlarına anlatılmıştır. Hastanın annesinin elinin çocuğun yüzüne çarptığı şikayetiyle gelen hastanın hemen öncesinde 1. Kısım acilimize başvurusunu yapmış olduğu ve herhangi bir tehlikesinin olmadığı 1.kısımdaki sorumlu hekim tarafından anlatılarak hasta taburcu edilmiştir.
İşleyiş gereği muayenesinin 1. Kısımda yapılması gerekmesine rağmen tarafımca 2. Muayenenin yapıldığı kamera kayıtları ile sabittir. Hastanın muayenesi yapılmış gerekli bilgi aileye detaylıca anlatılmış hatta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize başvurmaları bizzat tarafımca önerilmiştir. Tüm süreç kamera kayıtları ve şahitler nezdinde sabittir. Bu iddialar üzerine kurumumdan tarafıma inceleme başlatılmasını talep etmiş bulunmaktayım. İnceleme sonuçlarının kamuoyuna duyurusu tarafımca yapılacaktır. Bahsedilen tarihte tuttuğum nöbette 200 hastaya tarafımca bakılmış, onlarca çocuk korkarak, ağlayarak girdiği muayene odasından gülerek çıkmıştır. Bu bahsedilen olaydan 5 dakika önce nöbet geçirmekte olan bir çocuğa müdahale edilip, hayatının kurtulmasında bir payım olmuştur.
Tekirdağ halkına hizmet ettiğim süreç boyunca tarafımca 6000’e yakın hasta bakılmış, bir çoğunun hayatına bir doktorun yapabileceği, elinden gelebileceği kadar dokunmaya çalışmışımdır. Nice uykusuz geçen nöbette bir kişinin üzüntüsünü, derdini alıp şifa sunup yüzünde gülümseme yaratabilir miyim çabası ile bir dakika oturmadan emek harcamışımdır. İnsanlık onurunun ve merhametin olmadığı bir hekimliğin, hekimlik olmadığını sosyal yaşamımda her an dile getirmişimdir. Bu yaşanan elim süreç sağlık çalışmalarına karşı anlamı olmayan ego ve öfkeden öte bir şey değildir. Ancak tüm sağlık çalışanları olanca özverisi ve emeğiyle her şeye rağmen bu kutsal görevi ifa edip, bu güzel millete hizmet etmeye son nefesine kadar devam edecektir.
Çok sevdiğim ve değer verdiğim hekimlik mesleği ve onurunun hayatım boyunca takipçisi olacağımı, her türlü çirkinlik karşısında dahi bu onurlu ve güzel halka hizmet etmeye devam edeceğimi tarafınıza bildiririm.
Konu hakkında yasal süreçlerin başlatıldığını, halkımızın da iftira ve yalana karşı en dik duruşu sergileyerek, Yüce Türk hukukuna içtenlikle güvenip bu sürecin sorumlularının cezalandırılmasına katkısı olacağına içtenlikle inandığımı tarafınıza belirtirim.”
Kaynak: guncelhabergazetesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.