DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

O Partiye Dijital Manipülasyon

ABONE OL
11 Ekim 2017 17:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde ilçemizde yaşayan bir vatandaşın Süleymanpaşa Haber sosyal medya hesabımıza yapmış olduğu bir paylaşım, siyasi partilerin sadece sahada mücadele etmekle kalmayıp, dijital ortamlarda da birbirlerine karşı algı operasyonları yürüttüğünün en güzel örneğini göstermiş oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Teşkilatına yapılan algı operasyonlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Dünyanın en büyük arama motoru Google’ın  Maps hizmetinde Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesinde yaşayan kişiler Hükümet Caddesinde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Teşkilatı’nın bulunduğu binaya yakınlaştıklarında eski adı ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)- tekirdağ İl Başkanlığı’nın gösterildiği bir yer ile karşılaşıyorlar. 11 Temmuz 2014 ile adı değişerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) ‘ne dönüşmüştü. Google Maps’e eklenen yerin kim yada kimler tarafından yapıldığı bilinmezken, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Teşkilatına yapılan bu dijital manipülasyonun siyasi görüş olarak CHP karşıtı kişilerin “CHPPK” söyleminde etkin olarak kullanıldığını dile getirdiler. Tekirdağ ili merkezinde faaliyet gösteren diğer siyasi partilerin yer konumlarında bu tür bir değişiklik olmazken sadece Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Teşkilatına yönelik bir değişikliğin algı operasyonu çercevesinde yapıldığı anlaşılabilmektedir.
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.