DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kazan Kaynamaya Devam Ediyor!

ABONE OL
31 Temmuz 2017 18:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa haber olarak “Süleymanpaşa Belediyesinde Saldırı!” ve “İŞTE O MÜDÜRÜN İCRAATLARI!” sonrası gerek sosyal medya gerekse kamuoyunda büyük ses getiren Süleymanpaşa Belediyesi Bilgi İşlem müdürlüğünde sular durulmuyor!
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından 06 Mayıs 2015 tarihli 236 Karar numaralı meclis kararı ile asil olarak atanan Şahin Begiç’in geçtiğimiz haftalarda görevden alınması sonrası Süleymanpaşa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde yapıldığı iddia edilen personel hareketlerinin ardı arkası kesilmiyor.
İLK ÖNCE MOBBİNG SONRA İŞTEN ÇIKARMA!
Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğü görevini yürüten Şahin Begiç’in daha önce müdürlük bünyesinde çalışan bazı personellere mobbing yaparak haklarında tutanak tutmaya hatta işten çıkarmaya varan baskılar yaptığı iddia edildi.
KAZANIP GERİ DÖNDÜ!
Süleymanpaşa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğünde Sözleşmeli Personel olarak çalışan Çağatay D.‘nin 2014 yılı sonunda sözleşmesi fesih edilmişti. Ancak personelin haksız yere çıkarıldığını savunarak hukuki hakkını kullanarak açmış olduğu dava ile geri dönerek belediyeden tazminat aldığı iddia edildi. Personelin geri dönmesi sonrası iş baskısı devam ettiği birim müdür Şahin Begiç tarafından “Başkan seninle çalışmak istemiyor, al bu işleri yap” diyerek defalarca yazılı olarak iş verdiği ancak vermiş olduğu işler bitmeden önce personel hakkında tutanak tuttuğu iddia edildi. Yine ameliyat olan personelin ayakta çalışamaz raporu olmasına rağmen birim içinde farklı işler verdiği, Çağatay D.’nin 2016 yılı sonu ile yeniden işten çıkartıldığı ancak personelin gerek belediye gerekse birim amiri tarafından mobbing’e uğradığı iddiası ile hukuki hakkını arayarak dava açtığı iddia edildi.
BAŞKA BİR KAZANMA DAVASI DAHA VAR!
Aynı şekilde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat‘ın seçim döneminin başlangıcından kazandığı güne beraber çalıştığı bir personelin, Eşkinat tarafından işten çıkartılmakla tehdit edildiği sonrasında Bilgi İşlem Müdürü tarafından işini yapmadığı ve işyeri kurallarına uymadığı iddiası ile defalarca tutanak tutularak işten çıkartılmıştır. Buna rağmen personelin hukuki hakkını kullanarak belediyeye ait olan Mutlukent A.Ş. ve Süleymanpaşa Belediyesi adına dava açtığı ve dava sonucu kazanarak tazminat aldığına dair iddialar var.
BİR YILI OLMASINA GÜNLER KALA İŞTEN ÇIKARDILAR!
Diğer bir iddia ise geçtiğimiz aylarda işten çıkartılan bir personel hakkında, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından geçtiğimiz yıl işe alınarak Bilgi İşlem Müdürlüğünde görevine başlayan F.N.‘nin geçtiğimiz aylarda Birim Amiri Şahin Begiç tarafından çağırılarak “Personelde küçülme yapıyoruz. İş akdin fesih edilecek, benim bir suçum yok Hulusi Bey’in talimatı” dediği iddia edildi. Bu iddia sonrası bir senelik çalışmışlığına günler kala personelin sözleşmesi fesih edildiği iddia edildi.
KİM BU HULUSİ ÖZOCAK?
Eski Kadıköy Belediyesi Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hulusi Özocak’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın düğününe katılarak nikah şahidi olduğu internet sitelerinde ki haberlerde yer almakta, yine Eşkinat tarafından belediyenin %100 hissesine sahip olduğu MUTLUKENT ESENLİK HİZMETLERİ KÜLTÜR VE SANAT A.Ş.‘nin yönetim kadrosuna getirilmiş ancak daha sonra görevden ayrıldığı Ticaret Sicil gazetesinin ilgili firma kararlarında açıkça gözükmektedir.
Süleymanpaşa Belediyesi 7 Aralık 2016 tarihinde yapılan meclis toplantısının 544 Karar numarası ile “Hulusi ÖZOCAK 23/11/2016 tarihinden itibaren 1 dereceli münhal bulunan Özel Kalem Müdürlüğüne yanısıra Belediye Başkan Yardımcılığına görevlendirildiği konusu Belediye Meclisinin bilgisine sunulmuştur.” denilmektedir. Göreve geldiğinden sonra belediye başkan yardımcısı olarak atanan Hulusi Özocak’a Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü‘nün bağlı olduğu Süleymanpaşa Belediyesi resmi internet sitesinde açıkça gözükmektedir.
Ayrıca Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak hakkında yerel bir gazete sahibinin sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda ki bilgiler ise dikkat çekicidir.
BAÄžLANTILI OLANLARI BİR BİR “ÇÖZÜYOR” LAR!
Süleymanpaşa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nü yürüten Şahin Begiç’in arasının iyi olduğu ancak daha sonra yaralıdığı iddia edilen personel harici, başka bir personel ile de arasının iyi olduğu iddia edildi. Ancak görevden alınan Şahin Begiç’in arasının iyi olduğu Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde “ÇÖZÜMLEYİCİ” kadrosunda çalışan personelin geçtiğimiz hafta birim içinde tüm yetkilerinin alınarak daha pasif bir göreve çekildiği sonrasında yine ek hizmet binasında müdürlüğe ait başka bir kata taşındığı iddia edildi.
SIRA DİÄžER PERSONELDE Mİ?
Bunca iddia sonrası bilgi işlem müdürlüğü personellerinin personel küçülmesi bahane edilerek sırada kendilerininde mi olduğu yoksa sadece görevden alınan eski müdürlerinin yakınında bulunanları etkileyen bu durumun gelecekleri hakkında endişe yaratan bir durum olduğunu söyledikleri iddia edildi. Ancak yaşanan olaylar sonrası sadece bilgi işlem müdürlüğünde değil, belediye bünyesinde gerek sözleşmeli personel gerekse destek hizmet personel olarak çalışan kişilerin kurum içi ve kurum dışında ki davranış ve söylemlerinden tedirgin oldukları gözlemlenebilmektedir.
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.