DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Eşkinat’ın Askerleri Görevde!

ABONE OL
12 Temmuz 2017 18:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Haber olarak 30 Nisan 2017 tarihinde yapmış olduğumuz “EŞKİNAT’TAN ÜYE OLUN TALİMATI!” haberi sonrası bugüne kadar editörlerimize ulaşan birçok iddia sonucu derlediğimiz yeni haberimiz ile siz okuyucularımıza ulaşmaya devam ediyoruz.
Önceki haberimizde de belirttiğimiz Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde destek hizmet personeli olarak çalışmakta olan 561 personelin Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın talimatıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye yapılması şeklinde bir iddia ortaya atılmıştı.

 
 
WHATSAPP GRUBU KURULMUŞ!
Süleymanpaşa Haber whatsapp hattımıza gönderilen bir fotoğrafta belediye bünyesinde çalışmakta olan kişilerin bu gruba dahil edilerek haberleştiği iddia edildi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın talimatlarını ileten personelin yine belediyede çalışmakta olduğu resimde açıkça görülmektedir.
ADALET YÜRÜYÜŞÜNDEYDİLER!
Whatsapp grubuna üye olan personellerin birlikte belediye tarafından kiralanan araçla Hafta içi mesai saatlerinde götürüldüğü sosyal medya platformunda yapmış olduğu fotoğraflı paylaşımlarda açıkça gözükmektedir. Ayrıca Adalet yürüyüşüne katılan birçok destek personeli’nin yanısıra Süleymanpaşa Belediyesi’nde 4B’li olarak “Sözleşmeli Personel” statüsünde çalıştırılan personellerde yer aldığı iddia edildi.
Yaklaşık 1,5 yıl önce yine parti içi seçimlerde adalet yürüyüşüne katılan birçok personelin yanısıra belediye de çalışmakta olan diğer parti üyesi personellerinde yapılan Süleymanpaşa seçimlerinde hile yapıldığı iddiası ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne giderek ilçe yönetimine Kemal Kılıçdaroğlu’na gittiği yerel basında yer almış, giden personelin mesai saatlerinde izinli mi raporlu mu olduğu sorulmuştu.
ÜYE YAPTIRMAYA DEVAM!
Süleymanpaşa Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yürüten Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Volkan Berkay Çakır‘ın personelleri grup grup çağırarak partiye üye olması şeklinde yönlendirdiği, üye olmayan kişiler ile belediyenin yollarını ayıracağını, bunun belediye başkanı’nın talimatı olduğunu söylediği çağrılan kişilerden biri tarafından iddia edildi. Daha önce Zabıta Müdürlüğü’nde çağırılan bazı destek personellerinin yapılan baskıya dayanamayıp istifa ettiği ortaya atılan diğer iddialardandır.
HEM DE BAŞKA PARTİ ÜYESİ PERSONEL AL!
30 Nisan’da yapmış olduğumuz bir haber sonrası editörlerimize iletilen diğer bir iddia ise partiye üye olmayan hatta başka bir parti üyesi bir mahalle muhtar yakınının Sosyal İşler Müdürlüğü‘ne personel olarak alınmıştır.
RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ DE!
Yine belediye de çalışan bir destek personeli tarafından ortaya atılan diğer bir iddia ise Ramazan bayramı öncesi Süleymanpaşa Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yürüten Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Volkan Berkay Çakır‘ın Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne bağlı “Saha Ekibi” olarak çalıştırılan destek personellerini toplayarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmaları yönünde bilgi verdiği iddia etti.
AMAÇ PARTİ SEÇİMLERİ!
Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi tarafından üyelere 9 Temmuz günü gönderilen SMS mesajında “CHP Süleymanpaşa Üye listesi 10 Temmuz ile 17 Temmuz arasında saat 10 ile 18 arası parti binamızda askıya çıkarılacaktır.Üyelerimizin Bilgisine sunulur” denilmektedir. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat‘ın 30 Mart seçimi öncesi aday adaylığı sürecinde birden ortaya çıkışını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi üyesi parti içinde tanınmış bir kişi ise seçim sürecinde Eşkinat ile çalıştıklarını ancak gerek meclis üyeleri seçiminde gerekse seçim sonrası birçok partili ile ters düştüğünü ve verdiği sözleri yerine getirmediğini ancak yaklaşan seçimler ile onu desteklemeyecek kişilerin yerine dolduracağı kişilere vaadler vererek, parti içinde kaybettiği oyları bu şekilde telafi hazirun listelerinde yer aldırabilmek için personelini üye yaptırdığı ortaya atılan diğer bir iddiadır.
SEÇİMLER VE GRUPLAR!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapılacak yerel parti içi seçimlerinde ise adaylar yavaş yavaş ortaya çıkarken, Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından gizli olarak bazı adaylar ile görüştüğü hatta onlara desteklerini belirten beyanlarda bulunmakla kalmayıp, ilçe yönetiminde alan parti üyeleri için Kiraz festivali kapsamında sahilde güzel bir yer için yardımcı olduğu, ayrıca Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından ihale verildiği bazı yerel basındaki bazı internet sitelerinde yer alan yazılarda iddia edilmiştir.
PARTİ KARŞI ÇIKIYOR!
Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ise yapılan hareket ve davranışların yanlış olduğunu, partiye zarar vermekten öteye geçmediğini bu şekilde üye kişilerin partiye uğramadığını ve aidatlarını bile ödemedikleri gibi dışarda bulunan vatandaş tarafından parti’nin imajına zarar veren davranış ve hareketlerden vazgeçmediklerini dile getirdiler.
EŞKİNAT BOŞA KÜREK ÇEKİYOR!
Parti seçimleri görüştüğümüz bazı Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ise Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat‘ın yaptığı bu girişimlerine rağmen parti içinde yer alan birçok grup ve adayın kesinlikle Eşkinat’ın tarafında olmadıklarını dile getirdikleri gibi, belediye başkanı’nın şimdiye kadar yapmış olduğu icraatlerini tasdik etmediklerini olası bir seçimde asla partiye zarar veren davranışlar gösteren kişileri desteklemeyeceklerini söylediği iddia edildi.
 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.