DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

EŞKİNAT’TAN ÜYE OLUN TALİMATI!

ABONE OL
30 Nisan 2017 18:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Süleymanpaşa Belediyesinde Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın tarafından belediye personeline “Cumhuriyet Halk Partisine üye olun” dediği iddiaları ortaya atıldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra mazbatasını alan Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat ‘Oy veren vermeyen tüm vatandaşlarıma hizmet için parti rozetimi çıkartıyorum’ demişti. Ancak geçtiğimiz hafta Mehmet Ekrem Eşkinat’ın belediye personeline ‘Cumhuriyet Halk Partisine üye olun, üye olmayanlar ile yollarımı ayıracağım‘ dediği iddia edildi.
NEDEN BÖYLE YAPIYOR?
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın 30 Mart seçimi öncesi aday adaylığı sürecinde birden ortaya çıkışını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi üyesi parti içinde tanınmış bir kişi ise seçim sürecinde Eşkinat ile çalıştıklarını ancak gerek meclis üyeleri seçiminde gerekse seçim sonrası birçok partili ile ters düştüğünü ve verdiği sözleri yerine getirmediğini ancak yaklaşan seçimler ile onu desteklemeyecek kişilerin yerine dolduracağı kişilere vaadler vererek, parti içinde kaybettiği oyları telafi etmeye çalıştığını iddia etti.
SAYILARI TAM 561 KİŞİ!
Süleymanpaşa Haber olarak yaptığımız araştırma sonucu Süleymanpaşa Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinde bulunan 2016 yılı faaliyet raporunun 7. sayfasında belediye bünyesinde tam 561 destek hizmet personeli yer aldığı açıkça gözükmektedir.
SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZE SAYGILARI YOK!
Haberimiz ile görüştüğümüz bir taşeron belediye personeli ise Eşkinat’ın belediyede çalışan bazı parti üyesi çalışanları görevlendirdiği ve görevlendirilen personelin mesai saatlerinde tek tek gezerek üye yaptığını belirtti. Başka bir belediye destek personeli ise başka bir siyasi partiye üye olduğunu ve Eşkinat’ın parti üyeliği için personelinin ekmeği ile oynayabileceğini düşündüğünü, kişilerin siyasi görüşlerine saygı duyulmadığı gibi birçok personelin başka partilerden referansları doğrultusunda Eşkinat tarafından işe alındığını iddia etti.
PERSONEL RAHATSIZ!
Kulaktan kulağa yayılan bu üye yapma hareketinin bütün destek hizmet personelinin korku ve panik halinde olmaya sürüklediğini ve işe alımlarda farklı görüşlerde personel alırken bu duruma neden dikkat edilmemesinin yanısıra büyükşehir adaylığı için şehre hizmet etmek yerine makamının verdiği ağırlıkla personeli korkutma yolu ile zorla üye olmaya çalışmasının yanında parti etkinliklere davet etmeyip sadece üye olmaya zorlaması belediye bünyesinde çalışan bazı personelin söylemleri olduğu iddia edilmektedir.
AMAÇ PARTİ İÇİ SEÇİMLER Mİ?
Haberimiz dolayısıyla görüş alışverişinde bulunduğumuz başka Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ise geçtiğimiz seçimlerden sonra Belediye Başkanı’nın partiye uğramadığını, İl ve ilçe yönetiminin öneri ve görüşlerini dinlememesinin yanısıra ters düştüğünü, buna karşılık Eşkinat tarafından ilçe yönetimi seçimlerine müdahale etme amaçlı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı seçiminde aday çıkmak isteyen bir kişi yerine kendisinin başka birini önerdiği ve belediye de çalışan gençleri bir araya toplayarak bu arkadaşınızı destekleyin demesinin yanısıra ilçe seçimlerinde adaylığı sürecince yanında bulunan ilçe başkanı Murat Uysal’ı desteklemediği gibi başka bir aday arayışında olduklarını gördüklerini dile getirerek, Eşkinat’ın yapılacak ilçe başkanlığı seçimlerinde hazirun listelerinde yer alması için çok önceden partiye gizliden üye yapmaya çalıştığı iddia edildi.
PARTİ KARŞI ÇIKIYOR!
Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ise bu şekilde yapılan davranışların yanlış olduğunu, partiye zarar vermekten öteye geçmediğini bu şekilde üye kişilerin partiye uğramadığını ve aidatlarını bile ödemedikleri gibi dışarda bulunan vatandaş tarafından parti’nin imajına zarar verdiğini dile getirdiler.
MÜDAHALE Mİ EDECEK?
Sonuç olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın yapmış olduğu iddia edilen bu hareketin gerek parti içi gerekse vatandaşlar tarafından ‘Belediye işleri bitti, heykeller, yollar mükemmel, etkinlikler bitti, minibüsçülerle, pazarcılarla tartıştı gündem yarattı, sıra geldi partiye üye yaparak, parti içine mühadale etmeye!’ diye benzer yorumları bulunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.