DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Eşkinat Kendi Anketinden Çıkamadı!

ABONE OL
29 Ekim 2018 18:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Belediyesi ilgili kamuoyunda duyurduğumuz ses getiren haberlerimiz sonrası başkan Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’a vatandaşın tepkisi çığ gibi büyümeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili belediye başkan ve meclis üyeleri’nin aday adaylık başvurularını başlatması sonrası Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ta Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Aday Adaylığı için tekrar adaylığını açıklamıştı. Yapılacak seçim dolayısıyla Süleymanpaşa’da anket firmalarının anket çalışmaları başladı.
ALGI OPERASYONU!
Geçtiğimiz hafta içinde ilçe mahallelerini tarayan anketörler vatandaşlara sorular yönelttiler. Süleymanpaşa Haber editörlerimizinde doldurduğu anketteki soruların tamamen algı yaratmaya yönelik olduğunu farkettiler. Editörlerimiz ankette bulunan 40’dan fazla soruda anketi dolduran vatandaşın ad-soyad ve demografik bilgiler ile mevcut Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ı ön plana çıkartmaya yönelik sorular ile anketin taraflı bir anket olduğu kanısına vardılar.
VARAN 1!
Ankette olan sorulardan biri olan “Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı için aday adayları arasında aşağıdaki isimleri duydunuz mu?” sorusunda Eşkinat’ın tam adının “MEHMET EKREM EŞKİNAT” olmasına rağmen, parti içerisinde rakibi olan eski CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu’nun en azından sıralamada önüne geçebilmek adına ikinci sırada yer alması editörlerimizin iddiasını güçlendirmektedir.

VARAN 2!
Ankette olan diğer soru “Ekrem Eşkinat’ın yaptığı çalışmalardan bazılarını birazdan sayacağım, lütfen hangilerini duyduğunuzu, hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı ve hizmetten memmuniyetinizi belirtiniz.”. Her ne kadar Eşkinat belediyeciliğinin 4. yılında bastırdığı kitapta birçoğu olmamasına rağmen halktan eleştiri almayan (T.C. Skandalından sonra şimdide Atatürk Portreleri€¦, İşte Eşkinat’ın ”Al Ödülü Ver İhaleyi” Sistemi), hatta birçoğunun vatandaş tarafından dahi bilinmemesi ile bu tarz anket çalışmalarında maksimum sorulan 5 proje olması gerekirken, tam 14 tane projenin sorulması editörlerimizin iddiasını güçlendirmektedir.

İŞTE O VİDEO!
Lambadaki Cin adıyla internet yayıncılığı yapan Araştırmacı-Yazar-Gazeteci Nijat Ayvaz’ın dün yayımladığı videoya göre, Ankara kökenli bir firmaya Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat tarafından yaptırıldığı ve anketin sonucunda vatandaşın mevcut başkandan memmun olmadığı için anketten Eşkinat’ın çıkmadığı iddia edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.