DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Dualarla Vira Bismillah Dediler

ABONE OL
4 Eylül 2019 13:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, denizlerdeki av yasağının bitmesi ile birlikte ağlarını denize bırakacak olan Tekirdağlı balıkçılar için Balık Avı Sezonu Açılış Töreni ve Özgür Kanat konseri düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ”Vira bismillah” diyerek denize açılan balıkçılara bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi Limanı’nda gerçekleştirilen Balık Avı Sezonu Açılış Töreni ve Özgür Kanat Konserine, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, şube müdürleri, Tekirdağlı balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

”Güzel Tekirdağ’ımızda Denizciliği Ve Balıkçılığı Her Geçen Yıl Daha İleri Taşıyacağız”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ”İki denizde kıyısında bulunan güzel Tekirdağ’ımız, Türkiye’nin önde gelen deniz kentlerinden biridir. Kentimizde pek çok insan geçimini deniz ürünlerinden sağlıyor. Deniz ürünleri, ekonomik getirisinin yanı sıra insan sağlığı açısından büyük öneme sahip besin değerlerini barındırıyor. Dolayısıyla deniz ürünleri sadece balıkçılarımızı değil, tüm halkımızı yakından ilgilendiriyor. Her kesime hizmet eden ve insan odaklı bir hizmet modeli ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimizden beri balıkçılarımıza sahip çıkıyoruz. TESKİ bünyesinde dev arıtma tesisleri inşa ederek ve mevcut tesisleri modernize ederek, atık suları arıtılmış olarak doğaya salmaya başladık. Bu sayede Marmara Denizi’nde kirlilik büyük ölçüde azaldı. Kıyılarımızda uzun yıllardır görülmeyen balık türleri görülmeye başlandı. Elbette bu durum balıkçılarımız açısından son derece olumlu bir gelişmedir. Balıkçılarımızla ilgili çalışmalarımız bununla sınırlı değil. Tekirdağ’da ilk defa Su Ürünleri Hali’ni hizmete sunacağız. Süleymanpaşa ilçemizde inşa ettiğimiz Su Ürünleri Hali tamamlanma aşamasına geldi. Yakın bir zamanda hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz. Balıkçılarımız ve esnafımız, su ürünlerini daha iyi şartlarda muhafaza ederken, vatandaşlarımız da bu ürünleri ekonomik ve sağlıklı olarak temin etme imkanı bulacak. Güzel Tekirdağ’ımızda denizciliği ve balıkçılığı her geçen yıl daha ileri taşıyacağız. Tekirdağ Liman İşletmesi Müdürlüğümüz ile birlikte Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarını gerçekleştirdik. Balıkçılarımızın da kutlama törenlerine filo halinde katılmaları bizi mutlu etti ve gururlandırdı. Tekirdağ’ın bir deniz kenti olduğunun bilinciyle daha güzel çalışmalara imza atacağız. Bugün itibariyle 2019 yılı balık sezonunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm balıkçılarımıza bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum. Vira bismillah. Rastgele€¦” dedi.

Etkinlikte Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hacı Aslan da katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından balıkçı tekneleri, bereketli bir sezon dilekleri ile ”Vira bismillah” diyerek denize açıldılar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunulan Balık Avı Sezonu Açılış Töreni, Özgür Kanat konseri ile son buldu.

Kaynak : ajanstekirdag.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.