DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

DHKP-C’li Teröristler Tekirdağ’da yakalandı

ABONE OL
22 Ocak 2017 18:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası ve AK Parti İl Binası’na Saldıran DHKP-C terör örgütü üyeleri Tekirdağ’da yakalandı.

İstanbul’da 22 Ocak 2017 cuma akşamı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na ve Vatan Caddesi‘ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne LAV silahı ile saldırı gerçekleşmişti, polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma ile Olay yeri inceleme ekiplerinin titiz çalışmaları ile LAV silahında Şerif T. isimli DHKP-C teröristinin parmak izleri bulunmuştu.
Kimliği belirlenen Şerif Turunç (Samandağ – 1974 Doğumlu) adlı Terörist Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi Gündoğdu Mahallesi’ndeki Selimiye Camii çevresinde ele geçti. Şüpheli Şerif Turunç‘un üzerinde tabanca ve yanında bir çantanın bulunduğu belirtildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Ak Parti İl Başkanlığı’na önceki gün art arda lav silahlarıyla saldırı düzenleyen terörist, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince Tekirdağ’da yakalandı.
Tekirdağ’da yakalanan terör örgütü üyesi Şerif Turunç’un dün Esenyurt’ta polis ekibine yönelik silahlı saldırıyı da gerçekleştiren kişi olduğu belirlendi.
Şerif Turunç’un aranan teröristler listesinde bulunduğu başına 300 bin lira ödül konulduğu belirtildi. Sahte kimlik kullanan Turunç’un yine aranan teröristler listesinde  bulunan Bilgehan Karpat‘la birlikte geçen yıl kaçak yollarla Yunanistan’dan yurda girdiği bildirildi.

Tekirdağ’da yakalanan DHKP/C’li Şerif Turunç, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki ilk sorgusunun tamamlanmasının ardından İstanbul’a gönderildi.

 

Muratlı’da Vurularak Ölü Elegeçirilen DHKP-C’li Diğer Terörist

Gerçekleşen olayların 2 numarası olan ikinci terörist Bilgehan Karpat (Tekirdağ – 1989 Doğumlu) Tekirdağ’ın Muratlı ilçesin’de ormanlık alanda yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından ölü olarak ele geçirildi.
DHKP-C Bilgehan Karpat

Tekirdağ’da yakalanan DHKP-C’li Şerif Turunç’un yanında olduğu ve sabahki operasyon sırasında otomobille kaçtığı belirlenen Bilgehan Karpat’ın Muratlı İlçesi’ne gittiği tespit edildi. Terörle Mücadele ekipleri, ilçede güvenlik tedbirlerini genişleterek arama başlattı. Araçla polisin dur ihtarına uymayıp kaçan DHKP-C’li Karpat, daha sonra aracı bıraktı ve yaya olarak kaçmak istedi. Murat İlçesi’ndeki ormanlık alana giden DHKP-C’li Bilgehan Karpat, etrafını saran polis ekiplerinin “teslim ol” çağrısına silahla ateş ederek karşılık verdi. Çıkan çatışmada terörist Bilgehan Karpat polis tarafından öldürülerek etkisiz hale getirildi. – Tekirdağ’da yakalan DHKP-C’li Terörist haberi, Süleymanpaşa haber
Muratlı'da Öldürülen DHKP-C'li Terörist Bilgehan Karpat'ın Ölüsünün Fotoğrafı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.