DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ÇOCUKLAR KARAGÖZ VE HACİVAT İLE EĞLENDİ

ABONE OL
3 Nisan 2023 16:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Gölge Oyunu’nun önemli ustalarından Suat Veral ile Türkiye’nin ilk kadın gölge oyun sanatçısı Merve İlken, Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Hacivat ve Karagöz gölge oyunuyla Çerkezköy’de sahne aldı.

TÜRK GÖLGE OYUNU’NUN ÖNEMLİ USTALARI ÇERKEZKÖY’DE SAHNE ALDI

Çerkezköylü çocuklar, Ramazan Ayı’nda Türk Gölge Oyunu’nun önemli ustalarından Suat Veral ve Türkiye’nin ilk kadın gölge oyun sanatçısı Merve İlken ile buluştu. 2 Nisan Pazar günü Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 seans olarak sahnelenen Dev Gölgeler Oyunu’na özellikle çocuk yoğun ilgi gösterdi. Çocukların aileleri ile birlikte yakından takip ettiği gölge oyununda sağlıklı beslenme, paylaşım ve misafirperverlik gibi konular; Karagöz ve Hacivat’ın esprili anlatımıyla izleyiciye aktarıldı. Oyunun sonunda Suat Veral ve Merve İlken perde önüne geçerek, izleyicilerin gölge oyunu hakkında merak ettiği konuları cevaplandırdı.

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR

Geleneksel Türk gölge oyununa desteklerinden ötürü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Suat Veral ve Merve İlken; “Bu kültürün yaşatılması için böylesi organizasyonlar çok önemli. Dahası Çerkezköy Belediyesi, gölge oyunu kültürünün yeni kuşaklara aktarılması için bizleri sizlerle buluşturdu. Biz de sizler gibi pırıl pırıl çocuklarımız için bu oyunu sahneleyerek kültürümüzü nesilden nesile aktarmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile bugün burada olmamıza vesile olan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve bu salonu iki seansta da dolduran sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Gösteriler sonunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sorumlusu Gizem Tuna tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.