DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP’NİN KURULUŞUNUN 99. YILI KUTLANDI

ABONE OL
9 Eylül 2022 15:40
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde Tarihi Valilik Binası önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Düzenlenen çelenk sunma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un yanı sıra CHP Tekirdağ İl ve İlçe yöneticileri, parti temsilcileri ve üyeler katıldı.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada şunları ifade etti; “​​​​​​​ Bugün tüm ülkede, ülkemizi ve milletimizi çağdaş ülkeler düzeyine çıkarmayı kendine hedef seçmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. Kuruluş yıl dönümünü ve güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü mutlulukla, coşkuyla ve gururla kutluyoruz.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Halk Fırkası” adı ile kurduğu partimiz, padişahlığa karşı Cumhuriyet rejimini, hanedanlığa karşı Halkçılığı, ümmetçiliğe karşı Milliyetçiliği, dinin belirli bir zümre ve kişilerin çıkarları için kullanılmasına karşı Laikliği ilke olarak benimsemiş, ve 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Banisi Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde bu dört ilkeye,Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenmiştir.

Bu altı ilke parti amblemimizde altı ok ile sembolize edilmiştir.Partimiz sürekli kendini yenileyerek, çağın gereklerine uygun değişimleri gerçekleştirerek 99. Yılına ulaşmış ve dünyada en uzun siyasi hayata sahip birkaç partiden biri olmuştur.Bunun yanında da ülkemize, milletimize ve demokrasimize düşman olanların, ümmetçiliği geri getirmeyi isteyenlerin, denetim olmadan devleti ve halkı soyabileceği bir düzen peşinde olanların, padişahlığa özenenlerin düşmanca tavır ve davranışlarıyla mücadele etmek zorunda kalmaktadır.

Ülkemiz uzun yıllardır bir başıboşluk içinde, türlü ideolojilerin panayırına dönüşmüştür. Bunun sonucu, çılgınlık boyutlarına varan kargaşadır.Bu zor şartlar altında ülkemize ve milletimize aydınlık, mutlu ve demokratik bir gelecek sağlamak için üzerimizde uygulanan baskılara aldırmadan cesaret ve kararlılıkla iktidara yürüyoruz.

Hepinizin çok iyi bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisinin temek dayanakları;

•​Eşi emsali olmayan bir Kurtuluş Savaşı sonucunda inşa edilen ve mazlum milletlerin örnek aldığı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün DEVRİMLERİ ve İLKELERİ,

•​Özgürlük, eşitlik, dayanışma, barış, hukukun ve emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi esas alan SOSYAL DEMOKRASİNİN EVRENSEL KURALLARI ile,

•​Anadolu ve Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimidir.

Partimiz bugün 99. Yaşını kutlarken, değişmeyen HEDEFİMİZ; çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmış bir TÜRKİYE’dir.

Bu hedefe ulaşmak için; Evrensel aklı, sistematik ve dijital düşünmeyi esas alan bir eğitim sisteminin benimsenmesi ve hayata geçirilmesi şarttır.Ülke yönetiminden sorumlu olanların, özellikle son yıllarda uyguladıkları teslimiyetçi politikaların, emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet ettiği Milletimizce görülmüştür. Ülkemiz; genç nüfusu, kaynakları ve coğrafi konumu itibariyle büyük bir potansiyel güce sahiptir. Bugün ülkemizin en büyük sorunu, iktidarın kötü yönetimidir.

Bizler, Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının, Parlamenter rejiminin ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin yılmaz bekçileriyiz.

Bizler, tek adam rejimini sona erdirecek, milletimizi bu cendereden kurtaracak, İKTİDAR olarak aydınlık ufuklara taşıyacak inançlı yürüyüşün, çağdaşlığı benimsemiş olan insanların partisiyiz. Bizler, Büyük Atatürk’ün ‘’Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.’’ Sözünün onur ve gururunu yaşayan ve eserlerine canımız pahasına sahip çıkan insanların partisiyiz. Bu inançla İKTİDARA giden kutlu yolda, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, dava arkadaşları, aziz Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnet duygularımızla anıyor, iktidara gelerek yoksulluk ve yolsuzlukları sona erdirecek olan, çağdaş Türkiye idealinin temsilcisi Cumhuriyet Halk Partisinin 99. kuruluş yıldönümünü, Aziz Milletimiz ile birlikte kutluyoruz. Doğum günümüz kutlu olsun. Saygılarımla.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.