DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

SÜLEYMANPAŞA’DA İSTİHDAMDA YAŞANAN SIKINTILAR VE ÇÖZÜM YOLLARI MASAYA YATIRILDI

ABONE OL
9 Eylül 2022 15:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“İstihdamda Yaşanan Sıkıntılar ve Çözüm Yolları” konulu seminer, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ve Şube Müdürleri, İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü ve personeli, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü,  Trakya sanayicisi ve işverenleri, iş insanları, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.

Seminer, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sacit Ertaş’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ ilindeki istihdam, işsizlik, işgücü piyasası hakkında katılımcıları bilgilendirmek amacıyla “Tekirdağ İşgücü Piyasalarının Genel Durumu” ve “Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) Olan 15-24 Yaş Arası Gençler Hakkında Tekirdağ İŞKUR Tarafından Yapılan Analiz” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

ESEN: “İŞKUR YERİNDE VE KALICI İSTİHDAMIN SAĞLANMASINI HEDEFLİYOR”

Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen yaptığı konuşmada; “Türkiye İş Kurumunun, İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması maksadıyla insanı esas alan bir yaklaşımla kapsayıcı istihdam politikaları geliştirmek, etkin bir işgücü piyasası bilgi sistemi aracılığıyla piyasanın ihtiyaçlarını tespit edip bu doğrultuda işgücü arz ve talebini eşleştirmek ve istihdama erişimi kolaylaştırmak, işsizlikle mücadelede etkin tedbirler geliştirmek ve işgücünün mesleki beceri ve tecrübesinin geliştirilmesine katkı sunarak istihdam edilebilirliği artırmak, işini kaybedenlere geçici gelir desteği sağlamak ve istihdama ilişkin tedbirleri sosyal diyalog içerisinde geliştirmek ve gerçekleştirmek misyonu ile faaliyetlerini sürdürdüğünü, bu misyonlarla hareket eden Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy İŞKUR birimlerinin işveren ile iş arayan arasında güçlü, sağlıklı ve verimli iletişim ile diyaloğu tesis etmeye devam edeceğini, İŞKUR’un yerinde ve kalıcı istihdamın sağlanmasını hedeflediğini, işverenlerimiz ile gerek toplantılar ile gerek ziyaretler ile gerekse iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimiz ile iletişimde olduklarını” ifade etti.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALINDI

Seminerin panel bölümünde, İŞKUR İl Müdürü ve Yöneticileri katılımcıların görüş ve önerilerini aldılar. Katılımcılar genel olarak Tekirdağ ilinin güçlü ve zayıf yönlerini belirtiler, istihdamın arttırılması ve sürdürülebilirliği için görüş ve önerilerde bulundular. Özellikle ara eleman/aranılan eleman eksikliği, genç nüfusun istihdamda kalıcı olmasının önündeki engeller, ücret politikaları, yatırım politikaları, mesleki ve teknik eğitim hizmetleri ile özel sektör firmalarının talep ettiği işgücünün uyumluluğu hususlarındaki görüş ve öneriler ön plana çıktı.

TOPLANTI VE SEMİNERLER DEVAM EDECEK

Seminerin sonunda, İl Müdürü Yaşar Esen; katılımcılara görüş ve önerileri için teşekkür ederek, bütün görüşlerin çok değerli olduğunu, hepsini not aldıklarını, İŞKUR olarak üzerlerine düşün görevleri yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını, mevzuatsal değişiklik gereken konularda üst makamlara ve ilgili paydaşlara gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını belirtti. İl Müdürü Esen, istihdam politikaları, işgücü piyasası, işsizlikle mücadele ve ilgili konular hakkında, diğer paydaşlarla da toplantı ve görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.