DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları: O Başkana İstifa Çağrısı

ABONE OL
25 Ocak 2017 23:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Tekirdağ Gençlik Örgütleri o başkanın istifasını istedi!

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Örgütlerinin Başkanlarının Yaptığı Basın Açıklaması. Belkin Elvan’a “terörist” diyen kişiyi CHP Kapaklı Gençlik Kollu başkanı yapan,  rejim değiştirilirken örgütü dizayn etmeye kalkan Tekirdağ İl Başkanı Güvenç Erdoğan’ı istifa çağrdılar.
CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Örgütleri Başkanları bir araya gelerek Belkin Elvan‘a “terörist” dediği iddaa edilen ve Belkin Elvan’a “terörist” dediği söylenen Fahriyenur Başak adlı bayanı CHP Kapaklı Gençlik Kollu başkanı yapan Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan‘ı Tekirdağ İl Başkanlığı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla istifaya davet etti ve…

Belkin Elvan’a Terörist Diyen Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan Tarafından CHP Kapaklı Gençlik Kollu başkanı yapılan Fahriyenur Başak

CHP Kapaklı Gençlik Kolu Başkanı Fahriyenur Başak

CHP Kapaklı Gençlik Kolu Başkanı Fahriyenur Başak


Fahriyenur Başak'Belkin Elvan'a Terörist Dediği O Mesajı

İşte Kapaklı CHP Gençlik Kolu Yeni Başkanı Fahriyenur Başak’Belkin Elvan’a Terörist Dediği O Mesajı

CHP Gençlik Örgütlerinin CHP’ye Değil Sorumsuz Kişilere İsyanı

11 ilçesi bulunan Tekirdağ’ın, 7 ilçesi Çorlu, Kapaklı, Saray, Ergene, Muratlı, Hayrabolu, M.Ereğlisi  İlçe Gençlik Kolları Başkanları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında referandum öncesi yapılan görevden almalara tepki gösterdiler.

Tekirdağ CHP Gençlik Örgütlerinin İsyanı

Tekirdağ CHP Gençlik Örgütlerinin İsyanı

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Örgütlerinin Başkanlarının Yaptığı Basın Açıklaması: 

REJİM DEÄžİŞTİRİLİRKEN, ÖRGÜTÜ DİZAYN ETMEYE KALKIYORLAR

Milletimizden saklanarak, görüşmelerin canlı yayınlanması engellenerek, iç tüzük, anayasa, hukuk yok sayılarak Türkiye’nin bunca sorunu varken, hiç bir sorununa çözüm olmayacak olan, Anayasa değişikliği ile rejim değiştirilmektedir. Partimiz ve milletvekillerimiz mecliste rejim değişikliği dayatmasına direnirken, adete ulusal kurtuluş mücadelesindeki gibi tabanımız kilitlenmişken birbirine sarılmışken Türkiye’nin gözü kulağı demokrasimizi yıkan anayasa oylamasının olduğu saatlerde birileri maalesef parti içi kavgayı körüklemekte ve kendi şahsi çıkarları için örgütümüzü dizayn etmek için kafa yormaktaymış.
Bilindiği üzere İl Gençlik Kolları Başkanlığı 19.01.2017 tarihli Görevden Alma ve Atama konulu yazısıyla Çorlu ve Kapaklı Gençlik Kollarımızı görevden aldığını duyurmuştur. Tüzük ve Yönetmeliklerin ilgili maddeleri gereği görevden alma “gerekçeli karar” ile birlikte bir üst yönetim kurulunun kararı ile gerçekleşebilir. Bu görevden alma yazısında hiç bir gerekçe belirtilmemiştir. Ne yazık ki parti tüzüğünün görevden alma ile ilgili hangi maddesiyle, hangi yaptığımız davranış uyuşmaktadır bilememekteyiz. Tekirdağ kamuoyu da bilmektedir ki Çorlu ve Kapaklı Gençlik Kollarımız partimizin siyasi ahlakına, Atatürk ilke ve devrimlerine, tarihsel geçmişine ve siyasal sorumluluğuna bağlı kalarak siyaseti sokağa taşıma gayreti ile çalışmalar yürütmektedir. Yaptıkları çalışmalarla ve örgütleriyle hem ilimizin hem de bölgemizin en güçlü ve çalışkan örgütleri arasında yer almaktadır.
Bu kararı öğrendiğimizde aklımıza takılan en önemli soru; Hepimiz anayasa görüşmelerini dikkatle izlerken, rejim değişikliği dayatmasına karşı örgütümüz birleşmişken nasıl bu işleri yapmaya, planlamaya, kurgulamaya vakit buldular gerçekten hayret ediyoruz. Bu süreçte, Türkiye’nin dönüm noktasında olduğu bir günde “görevden alma” kararı vermek, Tekirdağ’ın dengeleriyle oynayıp bu partinin gençlerine ayak oyunlarıyla şahsi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek en başta ülkemize sonra örgütümüzü en son da bu kararı alanların kendilerine ihaneti demektir.
 
“SORUN CHP’DE DEÄžİL, SORUMSUZ KİŞİLERDEDİR.”
Bu kararlar örgütümüzün ve partimizin motivasyonunu, inancını, kararlılığını kırmaktadır. Basınla paylaşılan bu görevden alma haberlerini gören seçmen ” CHP’de seçimle gelenleri görevden gerekçesiz görevden alıyorlar. CHP, daha kendi içinde demokrasiyi içselleştiremedi. Kendi içinde kavgayı bitiremedi.” yorumunu yapmaktadır. Bizler sorunun CHP’den kaynaklanmadığını, sorumsuz kişilerin bu işleri yaptığını anlatmakta zorluk çekiyoruz. Örgütümüzü de , partimizi de bu hale düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz; CHP, kurumsal kimliği ile, tüm kademeleri ile bu hukuksuzluğa dur diyecektir. Emin olun.
Partimizi bu hale düşürenler bir talihsizliğe daha imza attılar ne yazık ki. Demokratik yollarla seçilmişleri, hukuksuz bir şekilde görevden almaları yetmiyormuş gibi Kapaklı ilçemizde daha önceden bu sebeplerden İlçe Gençlik Kolları tarafından yönetiminden düşürülmüş ve İl Gençlik Kolu Başkanı Güvenç Erdoğan tarafından tekrar göreve iadesi istenmiş olan ve Mücadelemizin simgesi Berkin Elvan’a terörist diyecek kadar küçülen birini Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı olarak atamıştır. Bu işin vebali her türlü sorumsuzluğun daha üstündedir.
 
BERKİN ELVAN MÜCADELEMİZİN SİMGESİDİR.
Hangi akla hizmet; 15 yaşında polisin attığı gaz kapsülü ile katledilen, tabutu kendinden ağır, kalbi dünyadan büyük, mücadelemizin simgesi Berkin Elvan’a terörist diyecek kadar alçalacak birini nasıl olur da, partimizin makamına layık görürler ? Anlam veremiyoruz.
Tüm bunları içine sindiremeyen, bu örgütün temsilcileri ve emekçileri olarak söylüyoruz;
bunları yapanlardan, kendi hırsına yenik düşüp ülkemizin geleceğini geri plana atanlardan, değerlerimizden çok kendi dengelerini düşünenlerden,  parti kültürümüze, sol ahlaka ve insani değerlere aykırı iş yapanlardan, çoğulcu demokrasi anlayışını kavrayamamışlardan, biz değil ben diyenlerden bu partiyi temizleyeceğiz.
 
“DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.”
Anlattığımız gerekçelerle partimizin yetkili mercilerinden talebimiz;

  1. Referandum öncesi gençlik örgütlerimize yapılan hukuksuz ve gerekçesiz bu dizayn etme çabasını partimizin örgütlülüğüne ve dinamik yapısına vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Bu sebeple Çorlu ve Kapaklı gençlik örgütlerimiz hakkındaki karar durdurulmalı ve iptal sedilmelidir.

 

  1. İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan tarafından Berkin Elvan’la ilgili hakaretleri ve söylemleri bilindiği halde Kapaklı Gençlik Kolu Başkanı olarak atanan, sol ahlaktan ve insani değerlerden nasibini almamış Fahriyenur Başak ve bu olayla alakalı kişiler partimizden ihraç edilmelidir.

 

  1. Tüm bu kararları alırken parti ve ülke çıkarlarını hiçe sayan, kamuoyu önünde partimizi küçük düşüren, hukuk ve tüzük tanımayan CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan istifa etmelidir.

11 ilçesi bulunan Tekirdağ’ın, 7 İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulları olarak parti yetkili organlarına ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz. – CHP Tekirdağ
İMZA:
TOLGA ÖZER – CHP SARAY GENÇLİK KOLU BŞK
ATAKAN KIZILARSLAN – CHP HAYRABOLU GENÇLİK KOLU BŞK
DEÄžER KOÇ – CHP KAPAKLI GENÇLİK KOLU BŞK
KAAN TEMİZDÜNYA – CHP MURATLI GENÇLİK KOLU BŞK
UFUK BARAN – CHP ERGENE GENÇLİK KOLU BŞK
ANIL AKTAŞ – CHP ÇORLU GENÇLİK KOLU BŞK
BEDRİ MERT ÖZTÜRK – CHP M.EREÄžLİSİ GENÇLİK KOLU BŞK

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.