DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ DESTEK

ABONE OL
24 Ekim 2022 16:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımsal alanda hayata geçirdiği projeler ile üreticilerin yanında olmaya devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda girdi maliyetlerinin artması nedeniyle zor durumda kalan et ve süt üreticilere kaba yem desteğinde bulunmak amacıyla Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi kapsamında macar fiği ve yem bezelyesi tohum dağıtımı gerçekleştirdi.

Başkan Albayrak “Ekilen tohumların sadece havadaki serbest azotu toprağa bağlaması ile oluşan katma değer 10 milyon 307 bin 892 TL’dir”

Malkara ilçesinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ekmeğini topraktan çıkaran değerli çiftçilerimiz, yüksek enflasyon nedeniyle her alanda olduğu gibi hayvancılık sektöründe de maliyetler katlanarak artıyor. Zarar eden süt üreticileri, hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalıyor. Mevcut maliyetleri düşürebilmenin tek yolu, üreticinin kaliteli kaba yemini mutlaka kendisinin üretmesidir.Bu doğrultuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Hayvancılarımızın kendi yemini kendilerinin üretmelerini teşvik etmek amacıyla Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projemiz kapsamında macar fiği ve yem bezelyesi tohum dağıtımı yapıyoruz. Baklagil yem bitkilerinin yetiştirilmesi, toprağın verimliliğini önemli ölçüde arttırmaktadır. Yetiştiricilerimiz bu otu üretmek yerine satın alarak temin etmeleri halinde günümüz fiyatları ile 70 milyon 335 bin TL ödemek zorunda kalacaklardı. Ekilen tohumların sadece havadaki serbest azotu toprağa bağlaması ile oluşan katma değer 10 milyon 307 bin 892 TL’dir.  Yetiştiricilerimiz bu otu üretmek yerine satın alarak temin etmeleri halinde günümüz fiyatları ile 70 milyon 335 bin TL ödemek zorunda kalacaklardı. Projedeki asıl hedefimiz bu bitkilerin ne kadar faydalı olduğunu, çiftçilerimizin uygulamalı olarak görmelerini sağlamak. 2014 yılında İlimizde yem bezelyesi ekilen alan 12 bin 910 dekar iken, projemizin de katkıları ile bu alanın ` artarak 20 bin 564 dekara çıktığı resmi rakamlar ile ortadır. Hayvancılığımızın daha karlı olması için bu rakamların çok daha üzerine çıkılması gerekmektedir. Ayrıca yandan protokol imzaladığımız 10 ilçemizde faaliyet gösteren 7 İlçe Süt Üreticileri Birliğine üye yetiştiricilerimize teşvik amaçlı yem bitkisi tohumu dağıtımını yapıyoruz. Verimli topraklarımızın bereketini sofralarımıza taşıyan siz değerli çiftçi ve besicilerimize desteğimiz devam edecek. Projemizin hayırlı olmasını diliyor, tüm besicilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.” dedi.

Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise çiftçilere verdiği destekten dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti ve projenin tüm çiftçiler için hayırlı olmasını diledi.

Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi kapsamında 661 üreticiye 63 bin 150 kg yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Böylece bugüne kadar 3 bin 649 çiftçiye toplam 353 bin 13 kg yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.