DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

NKÜ’DE  2022-2023 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

ABONE OL
24 Ekim 2022 16:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un da katılımı ve verdiği ‘İlk Ders’ ile gerçekleşti.

Törende eş zamanlı olarak TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde,  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde, Uluslararası Balkan Üniversitesi işbirliği ile organize edilen “8. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” (INCSOS VIII) ve “4. Uluslararası Uygulamalı Bilimler, Mühendislik ve Matematik Kongresi”nin (ICASEM IV) de açılışı gerçekleştirilmiş oldu.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Cumhuriyet Başsavcısı Soner GÜL, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal BİNGÜL, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Özkan ATASEVER, Vergi Mahkemesi Başkanı Ersin ERYILMAZ, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM, Baro Başkanı Av. Egemen GÜRCÜN, Vali Yardımcısı Murat EREN, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa GÜLER, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet ÇETİN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA, AK Parti İl Başkan Vekili Niyazi KAYHAN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Batı Trakya Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEP) Onursal Başkanı Işık Sadık AHMET, DEP Partisi Genel Başkanı Çiğdem ASAFOĞLU, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim ŞERİF, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa TRAMPA, Polonyalı Türkolog Prof. Danuta CHIMELOWSKA, NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, NKÜ Genel Sekreteri Murat Kamil TIRPANCI, Kurumların İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Balkanlardan Türk ve Müslüman Toplumunun Temsilcileri, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, Üniversite Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Rumeli Türküleri dinletisi sundu.

Törenin açılışında konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, “Teknolojinin hızla ilerlediği, sosyal bilimler ve pozitif bilimlerde her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı bugünün dünyasında üniversiteler, ülkelerin çağdaşlaşma yolunda önemli roller üstlenen kurumlardır” diyerek; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “8. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” (INCSOS VIII.) ve “4. Uluslararası Uygulamalı Bilimler, Mühendislik ve Matematik Kongresi”nin (ICASEM IV.) önemine dikkat çekti. Kongrelerin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve özellikle TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a teşekkürlerini sunan Vali YILDIRIM, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Büyük gayretle ve titizlikle sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde; Hukuk Fakültesi ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Yeni Binası, Teknik Bilimler MYO Yeni Binası, Diş Hekimliği Fakültesi, Atatürk Kent Ormanı, Uygulama Oteli, Yeni Kütüphane Binası, Hayvan Hastanesi, Sanat Galerisi, Spor Bilimleri Fakültesi açıldı ve Üniversitemiz hastane borcu kapatıldı” diyerek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin her geçen gün büyüyen; hem sosyal hem de akademik anlamda Ülkemize, Bölgemize ve Şehrimize önemli katkılar sunan bir Üniversite olduğuna dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, “2022-2023 Akademik Yılı’nın ve düzenlediğimiz Kongrelerin Vatana, Millete, Üniversitemize ve Tekirdağımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, “Tekirdağ’da bulunmamın benim için her zaman çok ayrı bir önemi, heyecan verici bir yönü var. Şüphesiz tabii ki Tekirdağ benim memleketim, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği yer. Tekirdağ milletvekiliyim, ama bunların ötesinde Tekirdağ gerek bugün, gerekse tarih boyunca coğrafyamızın, vatanımızın en önemli, en stratejik şehirlerinden biridir” diyerek Tekirdağ’ın önemine vurgu yaptı.

Konuşmasında, Üniversitelerin birinci amacının, ilk odaklanması gereken unsurun bilim üretmek olduğunu unutmamak gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, “Ülkemizdeki öğrencileri değişen çağın gereklerine göre, milli ve milletlerarası konjonktüre göre yetiştirmeye çalışan bir bakış açısına sahibiz. Eğitimde fırsat eşitliğini hayata geçirmiş, kız ve erkek bütün evlatlarını toplumun gelişimi için her kademede okullara yönelten devletimiz, şuurlu nesiller yetiştirmek azmindedir” dedi.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP sözlerini, “Tekirdağ’ın medar-ı iftiharı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitemizin yeni akademik yılının bütün gençlerimize sağlık, bereket ve hayat için yeni enerjiler getirmesini niyaz ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, Allah’a emanet olun” diyerek noktaladı. Program sonunda NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Arif ŞAHİN’in günün anısına hazırladığı eser TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a takdim edildi ve tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.