DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BAŞKAN YÜKSEL ELLERİYLE BUĞDAY EKTİ

ABONE OL
12 Aralık 2022 14:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ergene Belediyesinin tarım arazileri buğdayın Atası olan siyez buğdayıyla buluştu, ilk tohumları Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel attı.

Ergene Belediyesi geçmişi 10 bin yıla dayanan ve buğdayın atası olarak kabul edilen siyez buğdayını toprakla buluşturdu. 25 dönümlük alanda başlatılan deneme üretimi daha da geliştirilecek ve üretilen buğdaydan elde edilecek unlar hem ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak hem de Ergene Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında ekmeğe dönüştürülerek Ergenelilerin sofrası ile buluşturulacak.

Tarımsal Üretim alanında ilk olarak lavanta bahçesi oluşturarak lavanta şenlikleri düzenleyen ardından 120 bin kök çileği toprakla buluşturarak Ergene halkı başta olmak üzere vatandaşlara dalından çilek toplam ve yeme imkanı sunan Ergene Belediyesi lavanta bahçesi ve çilek tarlasının ardından şimdi de buğday üretimi için kolları sıvadı.

Siyez buğdayının ilk tohumlarını ayağına kara lastiklerini giyerek toprakla buluşturan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Deneme üretim tarlamızdayız. Biliyorsunuz 28 Ekim 2022 tarihinde Tekirdağ’ın tek, Trakya’nın en modern ve en teknolojik belediye halk ekmek fabrikasını halkımızın hizmetine açmıştık. Bu fırınımızda el değmeden ekmek üretimi yapıyoruz. Halkımıza, vatandaşlarımıza kaliteli ve ucuz ekmek yedirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz” dedi.

Tarlalarımıza şimdi de 25 dönümlük alanda buğday ekimi gerçekleştiriyoruz. Siyez buğdayı ekiyoruz diyen Başkan Yüksel, “Siyez buğdayı çok eski, tarihi bir geçmişi olan ilk buğdaylardan bir tanesidir. İnşallah Allah kısmet ederse ilk denemeyi buradan yapacağız. 10 bin yıl öncesine dayanan ilk buğday türlerinden bir tanesidir. Çok sık olur ve dayanıklıdır. Daha sonraki dönemlerde diğer mahallelerimizde de ekeceğiz. Biliyorsunuz diğer mahallelerimizde de belediyemizin tarlaları var. Oralarda da bunları çoğaltıp vatandaşımıza da un olarak yapıp verebiliriz. Ekmek anlamında da destek olabiliriz. Ben böyle bir çalışmayı yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Tarlayı hazırlayan eken projeye destek olan tüm arkadaşlarıma projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.