DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BAŞKAN YÜKSEL DEPREM KONTEYNIRLARINI YERİNDE İNCELEDİ

ABONE OL
20 Şubat 2023 15:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ilçede bazı park alanları ile deprem toplanma alanı olarak belirlenen bölgelere konuşlandırılan deprem konteynırlarını yerinde inceledi.

Beraberinde Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gökhan Akman ve Fen İşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Baydarlı ile birlikte Seyit Onbaşı Parkı’nda yer alan deprem konteynırını yerinde inceleyen Başkan Yüksel, “Ülkemizi derinden sarsan büyük deprem felaketi bize birçok şeyi bir kez daha hatırlattı” dedi.

Ergene Belediyesi olarak olası depremle ilgili tedbirimizi alıyor, toplanma noktaları deprem sonrası ihtiyaç duyulan malzemelerin bulunduğu deprem konteynırlarını belirlenen alanlara konuşlandırıyoruz diyen Başkan Yüksel, “Bu kapsamda Fen İşleri Müdürümüz Gökhan Akman, Fen İşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcımız Yüksel Baydarlı ile iki büyük mahallemiz Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerinin kesiştiği noktada yer alan deprem konteynırını inceleyerek gerekli kontrolleri sağladık. Ekiplerimiz periyodik kontrollerini düzenli olarak sürdürüyor. İnşallah depremleri yaşamayız ve kullanmak zorunda kalmayız. Allah bölgemizi ve ülkemizi afetlerden muhafaza eylesin” dedi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız bizim himayemizde, her türlü desteği yapıyoruz. Deprem bölgesinden vatandaşlarımız ilçemize gelmeye devam ediyor. Ergene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile muhtarlarımız ve meclis üyelerimizin aracılığı ile depremzede kardeşlerimize sevgi elimizi uzattık, uzatmaya devam ediyoruz. Ne gerekiyorsa Ergene Belediyesi olarak her türlü desteği yapmaya başladık, ihtiyaçlarını çözüyoruz, çözmeye devam edeceğiz. Gelecek olan vatandaşlarımız için, Ergene Belediyesi olarak depremzedelere her türlü konuda yardım etmeye hazırız. İş bulmaya hazırız, aş bulmaya hazırız” diye konuştu.

Allah bugünleri kimseye yaşatmasın hiçbir kimseye hiçbir ülkeye böyle bir afet vermesin diyen Başkan Yüksel, “Allah’ın izniyle bizler Türk milleti olarak güçlü bir milletiz. Bu yaraları hep birlikte el birliği ile saracağız. İlçemizde büyük mahallelerimizde gördüğünüz gibi deprem konteynırlarımız mevcut. Garajlarımızda deprem konteynırlarımız mevcut. Bir deprem konteynırında ne olması gerekiyorsa jeneratöründen kesim ve kırım aletlerine, baretine, sedyesine kadar, kazma, kürek, balyoza kadar, yangın söndürme tüplerine kadar hepsi mevcut. Biz bugüne kadar her zaman hazırlık içerisindeydik, hazırlıklı olmaya devam ediyoruz. Her olumsuz olay bize bir ders niteliğindedir. Deprem bölgelerimiz, toplanma alanlarımız Ergene Belediyesi internet sitesinde yer alıyor. Bunların sayılarını daha da arttıracağız. Genelde toplanma alanlarımız parklarımız.  Biz Ergene Belediyesi olarak depreme hazırlıklıyız. Bu konudaki eksiklerimizi gidereceğiz. Vatandaşlarımızı bilinçlendirme adına çalışmalar yapacağız. Toplanma alanlarımızı bildiren duyurularımızı yapacağız. Tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.