DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

AYGUN; “TRAKYA’DA NÜKLEER SANTRAL PROJENİZ VARSA İPTAL EDİN!”

ABONE OL
18 Kasım 2022 15:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakan Fatih Dönmez’i uyardı. Aygun, Trakya’da nükleer santral yapılması planına karşı çıkarak, “Trakya’ya nükleer santral yapılamaz! Bu projenizi rafa kaldırın” uyarısında bulundu.

Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez’in “Akkuyu ve Sinop’tan sonra üçüncü nükleer santral için Trakya’da yer tespit çalışmaları yaptıkları” yönündeki açıklamasını gündeme getirdi.

Trakya’nın Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğuna dikkat çeken Aygun, “Trakya’da nükleer santral yapılmasından bir an evvel vazgeçmenizi, böyle projeleriniz varsa iptal edilmesini istiyoruz. Çünkü ekonominin ortasına dinamit yerleştirmiş olacaksınız” dedi.

Aygun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Komisyon çalışmalarının bitmesinin ardından bu konuda yaptığı değerlendirmede; ağır çevre sorunları olan Trakya’da büyük bir su sorunu olduğunu, kaynakların tükenme aşamasına geldiğini, Ergene Nehri’nin Haliç gibi temizlenemediğini vurgulayarak, Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Tekirdağ’daki hava kirliliği sorununa da işaret ederek, şöyle devam etti:

“Umarım 2023 yılının başında yine doğal gaz ve elektrikte büyük zamlarla halkımızı soğuğa ve karanlığa mahkûm etmezsiniz. Vicdanlı bir politika izleyeceğinizi umut ediyorum.
Kendi ilim Tekirdağ’ımızın tamamının temiz yakıta geçmesini talep ediyoruz. Tekirdağ, hava kirliliği açısından en önde gelen illerinden bir tanesi. Mavi gözlü şehrimiz Tekirdağ, sizin iktidarınızda kara gözlü hâle geldi. Havası berbat, kentin kokusu fecaat. Çevre Bakanlığı, ‘Türkiye Çevre Sorunları’ adlı bir rapor açıkladı. Bu raporda, Tekirdağ’da ısınma amaçlı kalitesiz yakıt kullanımı Malkara, Süleymanpaşa, Hayrabolu ve Şarköy ilçelerinde linyit ocaklarının olması ve evsel ısınma, sanayide yoğun olarak kömür kullanımı sebebiyle hava kalitesinin çok kötü olduğu ortaya kondu.

Ayrıca, yine sosyal yardımlaşma kanalıyla dağıtılan kömürlerin kontrollerinin yapılmaması sebebiyle, düşük kalorili ve kalitesiz kömürlerin de vatandaşlara dağıtılarak hava kirliliğine sebep olunduğu görülmektedir. Havası en kötü illere baktığımızda; Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ önde yer almaktadır. Bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz Sayın Bakan? Tekirdağ’ımızı temiz havaya kavuşturacak mısınız? Tekirdağ’da doğal gaz çalışmalarının ne zaman bitirilmesi düşünülüyor?”

DOĞALGAZ SORUNU

Malkara, Hayrabolu ve diğer OSB’lerde doğalgaza gereksinim olduğuna da işaret eden Aygun, “Doğal gaz kullanımı açısından OSB’lerimize destek sağlanacak mı?” diye sordu.

DOĞALGAZ FATURALARI

Aygun, vatandaşın büyüyen doğalgaz borcuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“BOTAŞ’ın Rusya’ya olan doğal gaz borçlarının 2024 yılına ötelendiği söyleniyor. Vatandaşlarımızın doğalgaz borçlarını da 2024’e ötelemeyi düşünüyor musunuz?

Yine BOTAŞ’ın bugünlerde gece yarısı operasyonları ile piyasaya dolar sattığı aşikâr. Bugüne kadar ne kadar dolar satıldı?”

YAZ SAATİ UYGULAMASINDAN VAZGEÇİN!

CHP Tekirdağ Vekili Aygun, çocukların karanlıkta okula gitmesine neden olan ve tüm yıla yayılan yaz saati uygulamasına son verilmesini de isteyerek, “Türkiye’yi karanlığa boğdunuz. Bu inadınızdan vazgeçecek misiniz?” diye sordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.