DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TRAKYAKA’DAN KOBİ’LERE 1.000.000 TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ

ABONE OL
18 Kasım 2022 15:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Kalkınma Ajansı 2023 Yılı Proje Teklif Çağrısını İlan Etti

Trakya Kalkınma Ajansı 2023 Yılı Proje Teklif Çağrısı yayınlandı.

İki başlık halinde ilan edilen programlar için 14.11.2022 tarihinden itibaren başvuru kabulüne başlandı. Ajans tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili proje başvuruları en son 13 Ocak 2023 saat 18.00’e kadar KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden yapılabilecek olup, taahhütnamelerin e-imza ile 20 Ocak 2023 Cuma günü saat 18.00’e kadar imzalanması, e-imza kullanılamadığı hallerde ise ıslak imzalı taahhütnamelerin elden veya posta/kargo yoluyla 20 Ocak 2023 Cuma günü saat 18.00’e kadar Ajans merkez binasına ulaştırılması gerekmektedir.

Trakya Kalkınma Ajansı, hazırlamış olduğu TR21 Trakya Bölge Planı önceliklerine göre oluşturduğu dokuzuncu proje teklif çağrısını ilan etti. Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı ile Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı başlıkları altında duyurulan programlar aracılığıyla bölge paydaşlarına hibe desteği sağlanması planlanıyor. TRAKYAKA, Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 12 milyon TL, Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 6 milyon TL, toplamda ise 18 milyon TL destek sağlayacak.

TRAKYAKA, kar amacı güden kuruluşlara yönelik olarak hazırladığı Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile KOBİ vasfına sahip yetkilendirilmiş tohumculuk kuruluşlarına destek sağlamayı amaçlıyor. Ajans başarılı bulduğu projelere toplamda 6 milyon TL geri ödemesiz destek imkânı sunuyor. Dokuzuncu teklif çağrısı kapsamında bu kurumlara proje başına sağlanacak desteğin alt limiti 300.000 TL olurken, üst limiti ise 1.000.000 TL olarak belirlendi. Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde başvuracak kar amacı güden kuruluşlar proje bütçesinin en az % 50’sini karşılamak zorundalar. Trakya Bölgesinde faaliyet gösteren yetkilendirilmiş tohumculuk kuruluşlarının üretim kalitelerinin ve satış kabiliyetlerinin arttırılması ve Ar-Ge ve bitki ıslahı ortamlarının iyileştirilmesi amacıyla oluşturulan programa KOBİ’lerden yoğun ilgi olması bekleniyor.

Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Projelerinin Üst Limiti 2.500.000 TL Olacak

Ajans, mali destek programlarıyla başta mahalli idareler olmak üzere kar amacı gütmeyen kurumların turizm alt-üst yapı projeleri için de 12 milyon TL’lik bir program hazırlamış durumda. Teklif çağrısına çıkılan Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı ile yapılacak alt-üst yapı yatırımlarıyla Trakya bölgesinin turizmden elde ettiği geliri artırmak amaçlanıyor. Bu program sayesinde proje sahipleri proje bütçelerinin % 50’ye kadar olan kısmını hibe olarak Ajans’tan alabiliyor. Program kapsamında yapılacak proje başvurularına verilecek hibenin alt limiti 500.000 TL, üst limiti ise 2.500.000 TL olacak. Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı’na mahalli idareler (il özel idareleri, köy muhtarlıkları, mahalli idare birlikleri), diğer kamu kurum ve kuruluşları (valilikler, kaymakamlıklar, bakanlık veya bağlı ya da ilgili bölge, il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı ya da ilgili kurum, kuruluş, merkez, enstitü ve başkanlıklar vb.), birlik ve kooperatifler, üniversiteler (üniversitelere bağlı uygulama ve araştırma merkezleri, fakülteler, yüksekokullar, enstitüler), kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (TOBB’a bağlı odalar ve borsalar, esnaf ve sanatkârlar odaları, meslek odaları ve bunların bir araya gelerek oluşturdukları üst kuruluşlar) ve sivil toplum kuruluşları (vakıflar, dernekler ve bunların bir araya gelmek suretiyle oluşturdukları üst kuruluşlar) başvurabilecekler.

“Trakya’da Bugüne Kadar 256 Milyon TL’lik Bir Kaynağı Harekete Geçirdik”

2023 Yılı Proje Teklif Çağrısı hakkında bir açıklama yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: ”Ajansımız Trakya Bölge Planında belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği, farkındalık oluşturma, araştırma-geliştirme, yatırım ortamını iyileştirme çalışmaları ile birlikte Bölgemizde yer alan kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin kalkınma sürecine katılımlarını desteklemek üzere mali destekler sağlamaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllardan bugüne yaklaşık 162 milyon TL’lik bir tutarı yapılan sözleşmeler ile yararlanıcılara destek olarak aktarmaya devam ediyoruz. Ajansın sağladığı bu hibeler ile birlikte yararlanıcıların projeler kapsamında harcadıkları eş finansman rakamları ile bölgede 256 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak hayata geçirilmiş oldu. Bu mali kaynaklar somut elde edilen çıktılar olarak gözükse de bu süreçte elde edilen en önemli unsur kurum ve kuruluşlarda proje kültürünün geliştirilmesidir.

Ajansımız için Bölge genelinde turizmin geliştirilmesi temel önceliklerden biridir. Bu doğrultuda hazırlanan kapsamlı raporlar sonrası kaynakların daha etkili kullanılmasını sağlamak amacı ile turizm sektörüne bu yıl çıktığımız Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programında da öncelik veriyoruz. Paydaşlarımızdan Bölgede turizmden elde edilen geliri artırmaya yönelik olarak turizm potansiyeli taşıyan alanların üstyapılarının/altyapılarının güçlendirilmesi, alternatif turizm faaliyetlerinin/ürünlerinin geliştirilmesi ve coğrafi işaretli ürünlerin turizme kazandırılarak ekonomik değerlerinin artırılmasına dönük projeler bekliyoruz.

2019 yılından bu yana destek verdiğimiz tohumculuk çalışmalarına ivme kazandırmak için Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nı hazırladık. Bu program ile Trakya Bölgesindeki yetkilendirilmiş tohumculuk kuruluşlarının katma değerinin artırılmasını amaçlıyoruz. İlgili kuruluşlardan üretim kalitelerini ve satış kabiliyetlerini arttıracak, Ar-Ge ve bitki ıslahı ortamlarını iyileştirecek projeler bekliyoruz.

Potansiyel başvuru sahiplerini önümüzdeki dönemde proje fikirleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Ajansımıza davet ediyorum. Bunun yanında bu yıl yine oluşturacağımız teknik yardım masası ile de projesini belirli bir düzeye getirmiş proje sahiplerine proje içeriği konusunda üç ilde teknik yardım sağlayacağız. Yine bu süreçte proje döngüsü yönetimi eğitim vererek özgün projeler üretilmesini sağlamayı amaçlıyoruz.

Bölgemizin gelişmesi adına paydaşlarımız tarafından hazırlanacak örnek projeler ile kalkınmanın sürdürülebilir ve kalıcı bir zeminde yürütülmesi temel beklentimizdir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.