DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ALBAYRAK Rüstempaşa Külliyesinde ki peşkeşe dur diyecek mi?

ABONE OL
24 Nisan 2017 11:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadir Albayrak Rüstempaşa Külliyesinde ki peşkeşe dur diyecek mi?

 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Encümeninin 30.03.2017 tarih ve 837 sayılı kararı ile 3 (üç) yıl süre ile kiralanması kararı alınan Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Ertuğrul Mahallesi, Taş Merdivenler Sokak, Rüstempaşa Çarşısı 1. ve 2. Kısımda  bulunan  27  adet dükkan ve 1 adet umumi tuvalet kiralama ihalesi geçtiğimiz hafta yerel bir gazete ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinde yayınlandı.
Yayınlanan ihale ilanı sonrası sosyal medya aracılığı ile facebook sayfamıza mesaj gönderen bir vatandaşımızın ihale ilanında bir detaya çekerek ihaleye giremediğini bildirmesi üzerine sitemiz editörleri olarak Rüstempaşa Külliyesi kiralama ihalesinde kısa bir araştırma yaptık.
EN SON NE ZAMAN İHALE EDİLDİ?
Süleymanpaşa Haber olarak daha önce internet sitemizde yayınlamış olduğumuz “Tekirdağ Olarak Tarihimize Ne Kadar Sahip Çıkıyoruz?” haberine rağmen 471 Yıldır ayakta olan tarihi Rüstem Paşa Camii ve Külliyesi’ne hala sahip çıkılmadığı gibi yaptığımız araştırma sonucu 12 Mart 2015 yılında ihale edildiği ortaya çıktı. 2015 yılında yayınlanan ihale metnine buradan ulaşabilirsiniz.
İŞTE O DETAY!

En son 12 Mart 2015 yılında ihale edilen Rüstempaşa Çarşısı 1. ve 2. Kısımda  bulunan  27  adet dükkan ve 1 adet umumi tuvalet ihalesinde 3. Madde’nin a fıkrasında “Gerçek kişi olması halinde Ticaret ve Sanayi Odası veya Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge aslının, sözleşme yapıldıktan sonra en geç 2 ay içinde idareye teslim edilmesi gerekmektedir.” denilmektedir. Ancak bu yıl yayınlanan ihale de aşağıda görüldüğü gibi bu madde yazmamaktadır. Yani “İhaleye sadece bir işletmeye sahip olan kişiler katılabilmekte, ihaleye katılarak ihaleyi alacak kişilerin yeni bir işletme kurmasına müsaade etmemektedir. Bu durumda işletme kurmaya niyetli kişilerin ihaleye katılamadığı gibi anayasada açıkça belirtilen fırsat eşitliği ilkesine de aykırı olduğu açıkça görülmektedir. Sadece orada mevcut işletmesi olan kişiler ve/veya dışarıdan hali hazırda işletmesi olan kişilerin ihaleye gireceği açıkça bellidir. “

NE NERESİ?
Yayınlanan ihale metinlerinde diğer göze çarpan nokta ise kiraya verilecek yerlerin numaralarıdır. Süleymanpaşa Belediyesi’nin Kent Rehberi sisteminde bulunan numaralarla herhangi alakası bulunmadığı gibi ihaleye girecek kişilerin hangi dükkanı kiralayacağını nasıl teyit edecekleri konusu ise merak uyandırmaktadır.


NOT: Süleymanpaşa haber olarak kamu yararına ihale Metninin düzeltilmesi ve ihaleye girmek isteyen kişilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.