471 Yıldır ayakta olan tarihi Rüstem Paşa Camii ve Külliyesine ne kadar sahip çıkıyoruz, Tarihe meydan okuyan yapıtlarımız , kuleliye içerisindeki işletmeler tarafından yıpratılıyor. Yasalar açık ve net çivi bile çakılması yasak ama işletmeciler kafalarına göre istediklerini yapıyorlar tarihi dokuya zarar vererek duvarlara klimalar, tabelalar takılıyor, tarihi sütunlara alüminyum kompozit kaplayarak hem tarihi saklamış hemde tarihi sütunlara zarar vermiş oluyorlar peki bunları kimse görmüyor mu ? kimse denetlemiyor mu ?
Her defasında Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın tarihiyle, kültürel bir şehir yapma planlarından bahsediyorlar.
Bazı vatandaşlarca ” başkanların söyledikleri lafta kalıp gözlerinin önündeki tarihi yapılara bir türlü sahip çıkmıyorlar. “ diyerek kendilerini ifade ediyorlar.
Tekirdağ’ın Büyükşehir olduktan sonra bir çok birim ve müdürlükleride beraberinde getirdi. Tekirdağ’a daha yararlı hizmet vermek için kurulan şube müdürlükleri kendi alanlarında uzman kişiler tarafından yönetilmektedir. Görüyoruz ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıklarını Şube Müdür Vekilli Şuaip Özer sadece maaşını alarak Tekirdağ’ımıza hizmet ediyor. Sayın Şuaip Özer yasalar açık ve net , Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin resmi web sitesinde adınızın altında 17 maddelik görev ve sorumluluklarınız var bunlarını yerine getirmek yerine her ay cebinize maaşınız giriyor peki gözünüzün önündeki yapılara neden sahip çıkmıyorsunuz ?
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa merkez ilçesinde Büyük Meydan Projesi ile bir çok kez adından söz ettiren Kadir Albayrak ”Değişim kolay olmuyor ” 1928’lerin Tekirdağ meydanını ortaya çıkaracağız. Tekirdağ’ın buna da ihtiyacı var” şeklinde kendisini ifade ederken.
Bazı vatandaşlarca ” 471 yıllık tarihi Rüstem Paşa Camii ve Külliyesine sahip çıkamayan bir belediye 1928’lerin Tekirdağ Meydanını nasıl ortaya çıkartıcak. ” şeklinde kendilerini ifade ederken.
Bazı vatandaşlarda ” Çok fazla uzağa gitmelerine gerek yok Çanakkale Belediyesi Kordon Boyunda Kent Estetik Kurulu ile Tabela yasası çıkartarak tek tip tabela örneği yaparak kent estetiğine büyük rol kazandırdılar, bizim Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz daha bir tabelaya sahip çıkamazken 1928’lerin meydanına nasıl sahip çıkacaklar. Bu şehrin Kent Estetik Kurulu ne iş yapar ? ” şeklinde kendilerini ifade ettiler.
GENEL
13 Aralık 2024GENEL
13 Aralık 2024SÜLEYMANPAŞA HABERLERİ
13 Aralık 2024SÜLEYMANPAŞA HABERLERİ
13 Aralık 2024SON DAKİKA
13 Aralık 2024SON DAKİKA
13 Aralık 2024SON DAKİKA
13 Aralık 2024TEKİRDAĞ
13 Aralık 2024ÖNEMLİ HABERLER
13 Aralık 2024SON DAKİKA
13 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.