DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

27 MİLYON TL’YE YAPILAN MARMARAEREĞLİSİ OTOBÜS TERMİNALİ HİZMETE AÇILDI

ABONE OL
13 Mart 2023 16:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27 Milyon TL yatırım maliyeti ile yapımı tamamlanan Marmaraereğlisi Otobüs Terminali düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Marmaraereğlisi ilçesinde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Marmaraereğlisi Otobüs Terminali düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

11 ilçe kapsamında ihtiyaçlar baz alınarak projeler üreten ve bu projeleri en kısa zamanda hayata geçirerek kentin gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, projelerine bir yenisini daha ekleyerek Marmaraereğlisi Otogar ve Hizmet Binasını vatandaşların hizmetine sundu. Proje, mevsimsel nüfus farklılığı göz önünde bulundurularak, yaz aylarında büyük rağbet gören ilçenin ihtiyaçlarına uygun şekilde projelendirilip hayata geçirildi.

MARMARAEREĞLİSİ SADECE BİR OTOGARA DEĞİL, 3 FONKSİYONLU BİR HİZMET KOMPLEKSİNE KAVUŞTU

Marmaraereğlisi ilçesi Bahçelievler Mahallesinde hizmete sunulan Marmaraereğlisi Otogar ve Hizmet Binası, 2367,59 m² inşaat alanına sahip. Bodrum kat, zemin kat ve normal kattan oluşan Otogar ve Hizmet Binası, TESKİ Hizmet Binası ve İtfaiye Hizmet binası olmak üzere 3 ayrı fonksiyona sahip. Otogar hizmet binasında; yazıhaneler, satış alanı, mutfak, depo ve tuvaletler, TESKİ hizmet binasında; bekleme ve ödeme alanı, fuaye alanı, ofisler, toplantı odası, tesisat bölümleri, güvenlik ve depo alanları, çay ocağı, sığınak, İtfaiye hizmet binasında ise itfaiye araçları garaj alanı, ofisler, proje grubu odası, dinlenme ve giyinme alanı, kafe, mescit ve tuvaletler yer alıyor.

BAŞKAN ALBAYRAK: “27 MİLYONLUK DEV YATIRIM İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Düzenlenen açılışta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal’ın proje ile ilgili teknik bilgileri paylaşmasının ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “27 Milyon TL yatırım maliyetine sahip olan Prestij projelerimizden Marmaraereğlisi Otogar ve Hizmet Kompleksimizin açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu tesisimiz ilçemize yapılan en büyük yatırım olma özelliğine sahip. Otogarlar, bulundukları şehirlerin aynasıdır. Çağımızın son teknolojisiyle inşa ettiğimiz Otobüs Terminalimiz, büyüyen ve gelişen Marmaraereğlisi ilçemizin modern yüzünü yansıtacaktır. Şehirlerarası yolcu taşımacılığının kaliteli ve konforlu koşullarda yürütülmesini sağlayacak olan tesisimiz, otogar olmasının yanı sıra modern bir hizmet kompleksidir.” dedi.

“TEKİRDAĞ’IMIZIN BUGÜNÜNE VE YARINLARINA YÖN VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Albayrak sözlerine, “Depreme dayanıklı, modern ve sağlam hizmet kompleksimiz, bünyesinde TESKİ hizmet birimi ve İtfaiye istasyonunu da barındırıyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi, bu büyük projemizin ne denli isabetli olduğunu ortaya koydu. Yapmış olduğumuz bu büyük yatırım, olası afetlerden sonra arama kurtarma faaliyetlerinin ve altyapı hizmetlerinin aksama olmaksızın sürdürülebilmesine imkân sağlayacaktır. Böylesine işlevsel, verimli ve sürdürülebilir bir yatırımı Marmaraereğlisi ilçemize kazandırıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışımızla vatandaşlarımızın hayatına dokunan yatırımları gerçekleştirmeye, güzel Tekirdağ’ımızın bugününe ve yarınlarına yön vermeye devam edeceğiz. Otogar ve Hizmet Kompleksimiz, Marmaraereğlisi ilçemize ve güzel Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun.”şeklinde devam etti.

HİKMET ATA ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata da bir konuşma yaparak,  otogarın Marmaraereğlisi’ne kazandırılmasında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti ve tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

GÜRBÜZEROL: “İLÇEDEKİ BÜYÜK BİR EKSİKLİK KARŞILANDI”

Törende konuşma yapan Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, bu yatırımla ilçedeki büyük bir eksikliğin karşılandığını belirterek, tesisi ilçeye kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Marmaraereğlisi Otobüs Terminali ve Hizmet Kompleksinin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Albayrak açılış sonrası Otogar binasını gezerek incelemelerde bulundu, otogarda faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ve vatandaşlarla sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.