DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

YÜKSEL’DEN EŞKİNAT’A CEVAP

ABONE OL
23 Mayıs 2019 12:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart Yerel seçimlerinin üzerinden 1.5 ay geçmesine rağmen siyasi çekişme devam ediyor. Eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın sosyal medya hesabında yapmış olduğu bir paylaşımda kurumsal internet sitesindeki verilerin silindiğini iddia etmişti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan basın mensuplarına düzenlediği iftarda iddialara yanıt verdi.

”40 GÜNDE 5 MİLYONDAN FAZLA BORÇ ÖDEDİK”

”Borç meselesini de açıklığa kavuşturmak istiyorum,” diyerek seçim döneminde çok tartışılan konuyu değerlendiren Yüksel, ”Ben belediyenin borcunu 75 milyon TL olarak tahmin ediyordum. 11 Nisan itibariyle görevi devraldığımızda 65 milyon lira borcumuz çıktı. Biz borcu ağlanmak için dile getirmedik. Eski Belediye Başkanı Sayın Ekrem Eşkinat belediyenin borcunun 31 milyon TL olduğunu ve benim doğru söylemediğimi ifade etmişti. Borç konusundaki açıklamamı doğru söylediğimi göstermek için yaptım. Şimdi sizlere yeni bir belge daha getirdim. Bu belgede 40 gün içinde 65 milyon liralık borcun 59 milyona düştüğünü göreceksiniz. 40 içinde kendi öz kaynaklarımızı ve boşa giden harcamaları derleyip toparlayarak 5 milyon liradan fazla borç ödedik. Şunu da söylemek zorundayım ki Ağustos ayından Aralık ayına kadar esnafa beş aylık birikmiş bir borç var. Biz bu birikmiş borcun Ağustos Kasım arasını ve Aralık ayındaki borçların da bir kısmını kapatmış durumdayız. 40 günde esnafa 3 milyon TL ödeme yaptık. Bu ödemeleri yaparken de bir kuruş kredi kullanmadık. Ne olur ne olmaz diyerek meclisimizden borçlanma yetkisi almıştık ama o yetkiyi kullanmadık,” açıklamasında bulundu.

”HEYKEL VE RESİMLERE 4 MİLYON TL HARCANMIŞ”

”Son olarak Sayın Ekrem Eşkinat’ın bir iddiasına cevap vermek istiyorum,” diyen Başkan Yüksel, ”Sayın Eşkinat demiş ki, €˜Bizim verilerimizi sildiler.’ O verilerin nasıl ve ne zaman silindiğini en iyi siz biliyorsunuz. Biz belediyeyi 11 Nisan’da devraldık. Ama ne hikmetse biz göreve gelmeden önce belediye sitesinin ta Fransa’da olan sunucuları çöküyor ve bütün personel bilgileri gidiyor. Sitedeki bütün bilgiler siliniyor. Biz kurtarabildiğimizi kurtardık, kurtaramadığımız gitti. Bunun sorumluluğu kimde? Sayın Eşkinat’ta. Bazı şeyleri de kaldırdım mı? Evet, kaldırdım. Ben kampanya dönemimde de söyledim. €˜Bisanthe ismini kullanmayacağım,’ dedim. Bisanthe ile ilgili ne varsa kaldırmaları talimatını verdim, arkadaşlar da kaldırdılar. Yarın o heykelleri de kaldırmaları talimatını vereceğim, kalkacak. Uygun bir yerde değerlendireceğiz. Şu bilgiyi de vereyim, o heykellere ve resimlere Süleymanpaşa Belediyesinin kasasından ödenen para 4 milyon lira. Sen aylarca esnafa olan borcunu ödemeyeceksin, heykellere, resimlere 4 milyon lirayı şakır şakır vereceksin. O devir kapandı artık,” ifadelerini kullandı.

İŞTE O PAYLAŞIM!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.