DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

YENİ HİZMET BİNASI AÇILMADAN İLK EYLEMİNE SAHNE OLDU

ABONE OL
14 Ağustos 2022 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası açılışını gerçekleştiremeden DİSK’e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) tarafından TİS (Toplu İş Sözleşmesi) işçilerin eylem kararı almasıyla ilk eylemine sahne oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) DİSK’e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) arasında 4 ay süren görüşmeler neticesinde TİS (Toplu İş Sözleşmesi) işçilerin eylem kararı almasıyla sonuçlanmış ve anlaşmaya varılmıştı.

01.01.2022-31.12.2024 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde yapılan zamların ve maaşların günümüz koşullarında yetersizliğinden yakınan, ek zam taleplerinin bir an önce tamamlanması gerekçesiyle toplanan 350 civarında işçi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde alkışlı protesto yaparak basın açıklamasında bulundu.

MUTABAKAT SAĞLANAMAZSA EYLEMLER DEVAM EDECEK

Basın açıklamasını yaparak süreç hakkında bilgi veren DİSK-Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak; “Bugün verilen maaşlar Asgari Ücretin altında kaldı, geçim sağlamak mümkün değil’ diye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüştük. O da bizden 1 haftalık süre istedi, gereken mutabakat sağlanamaması halinde, bundan sonraki eylemlerimizi ayın 12’sinde ya da 19’unda gerçekleştireceğiz.” dedi.

“İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ!”

Konuyla ilgili konuşan DİSK-Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan ise tek isteklerinin ay sonunu getirecek insani bir ücret olduğunun altını çizerken; “Zam talebi için gerekli görüşmeleri yaptık. Hem ülkedeki durumu hem buradaki durumu açıklıkla konuştuk. Bugün itibariyle alınan ücretler; yol, yemek ve ikramiye dâhil edilip hesaplandığında, hepinizin çok zor durumda olduğunuzu, ay sonunu getirmek bir yana günü geçirmek ile ilgili endişelerinizden bahsettik. TİS yapılıyor ama enflasyon da bizimle yarışıyor. Bugün bu durumda olmamızın sebebi elbette Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi değil, elbette diğer belediyeler de değil. Ancak çalışanlar, bu ilin her bir köşesine terini damlatanlar, asla ve asla hiç değil. Bizim tek bir isteğimiz ve talebimiz var, ay sonunu getirecek insani bir ücrete kavuşmak. Dolayısıyla bunun karşılıklarını da şubemiz ve biz Sayın Başkana ilettik. Zaten önümüzdeki günlerde CHP’nden heyetle ülkenin durumuyla ilgili genel bir görüşme de yapacağız. Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına örgütlü bir sendikayız. Örnek vermek gerekirse Tunceli’deki, Antalya’daki belediyelerde bu tür iyileştirmeler yaptık, istenildiğinde yapılıyor. Burada da ben sizlerin huzurunda şunu söylemek isterim: Sayın başkanımın da bu duyarlılıktan uzak durmayacağını, bu vicdanla hareket edeceğini düşünüyorum, aksini düşünmek bile istemiyorum.” İfadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen eylem alkışlarla sona erdi.

Kaynak : Tekirdağ Canlı Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.