DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

UNUTMAYIN! HEYKEL ÖDEMELERİNDE SON GÜN BUGÜN

ABONE OL
31 Mayıs 2017 11:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz 3 sene içinde iktidar partisi il ve ilçe teşkilatı ve vatandaş tarafından sürekli eleştirilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın yaptırmış olduğu heykellerinin bakım ödemelerinin son günü bugün!
TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARININ KORUNMASINA AİT KATKI PAYI NEDİR?
Resmi Gazete’de 22 Ağustos 2015 tarih 29453 sayılı Kültür ve Turizm Bakanlığından yayınlanan “TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARININ KORUNMASINA AİT KATKI PAYINA DAİR YÖNETMELİK” kapsamında yönetmeliğin birinci maddesinde; “… belediyelerin ve il özel idarelerinin görev alanlarında kalan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla tahakkuk eden emlak vergisinin %10’u oranında tarh, tahakkuk ve tahsil edilecek katkı payının uygulama esaslarını belirlemektir.”
NE KADAR ÖDEYECEÄžİM?
Yasa gereği sahip olduğunuz konut’un tahakkuk eden emlak vergisinin %10’u kadar ödeme yapacaksınız. Ödeyeceğiniz tutar bulunduğu semt ve yapının sınıfına göre farklılık gösterebilir. Süleymanpaşa Belediyesi E-Belediye Uygulamasından burayı tıklayarak  ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilirsiniz.

BOŞ YERE EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYİN!
Ancak Emlak Vergisi Kanununa göre, TEK BİR EVİ olup, GELİRİ OLMAYAN kişiler belirli şartları taşıyorlar ise EMLAK VERGİSİNDEN MUAFTIR. Yani; Bir başka meskende hisse sahibi olmayan (İntifa Hakkı Sahipliği dahil),Ev hanımı, engelli, gazi, işsiz, dul, yetimler ve emekliler bağlı bulunduğu belediyeye dilekçe vererek bu muafiyetten faydalanabilirler.
DAHA FAZLA HEYKEL İSTİYORUZ!
Süleymanpaşa ilçemizi daha fazla sanatsal anlamda güzelleştirilmesi adına Süleymanpaşa Haber olarak belediyemizden daha fazla heykel istiyoruz 🙂

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.