DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TSO’da Topyekün Enflasyonla Mücadele Toplantısı

ABONE OL
20 Ekim 2018 14:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında başlatılan yüzde 10 indirim kampanyasını son derece önemli olduğunu söyledi.
Günay, Tekirdağ TSO’da düzenlediği basın toplantısında, enflasyon karşısında özel sektörün, devletle birlikte topyekün bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koyduğunu belirtti. Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında herkesin bu konuya önem göstermesi gerektiğini dile getiren Günay, “Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift hanelere çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.” dedi.
Günay, Tekirdağ’da şu ana kadar bu kampanyaya 30 firmanın destek olduğunu ve bu sayısının artmaya devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Türkiye genelinde 81 il ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır.”
Tekirdağ olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülke için başlatılan iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacaklarını aktaran Günay, Türkiye’nin bu zorlu süreci de geride bırakacağını sözlerine ekledi.
 

 
Kaynak : ajanstekirdag.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.