DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TGF 67. BAŞKANLAR KONSEYİ SÜLEYMANPAŞA’DA BULUŞTU

ABONE OL
5 Eylül 2022 13:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Trakya Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 67. Başkanlar Konseyi’ni Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde düzenleyerek federasyona üye 81 ildeki gazetecilerin yanı sıra Kosova, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Belçika ve Kıbrıs’tan 100’ün üstünde basın mensubunu Süleymanpaşa’da ağırladı.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDE TEKİRDAĞ’IN TANITIMI İLE BAŞLADI

Tekirdağ’da büyük bir organizasyona imza atan Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nin ilk etkinliği Namık Kemal Üniversitesi’nde başladı. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’in üniversite tanıtım sunumuyla başlayan etkinlik çerçevesinde Tekirdağ ile adı özdeşleşen Tekirdağ Köftesi, piyaz ve Hayrabolu Tatlısı ikram edildi.

SÜLEYMANPAŞA’DAKİ TARİHİ YERLER GEZİLDİ

Namık Kemal Üniversitesi’nin ardından Tekirdağ İl Kültür Müdürlüğü ev sahipliğinde gazetecilere Süleymanpaşa’daki Vatan Şairi Namık Kemal’in müzeye çevrilen evi, Rüstempaşa Cami, Etnografya Müzesi, İbrahim Balaban Resim Müzesi ve Rakoczi Müzesi gezilerek Tekirdağ tarihi hakkında bilgi verildi.

MARMARAEREĞLİSİ’NDE PERİNTHOS GEZİLİP DENİZ ÜRÜNLERİ İKRAM EDİLDİ

Günün akşam kısmında Marmaraereğlisi ilçesine geçen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üyesi ve misafir gazeteciler Marmaraereğlisi’nde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkan eski Roma Dönemine ait Perinthos Şehrinin tanıtımı için düzenlenen kokteyle katılırken akşam yemeğinde deniz ürünlerinin tadına baktılar.

TGF 67. BAŞKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Organizasyonun ikinci gününde Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) 67. Başkanlar Konseyi toplantısı gerçekleştirildi.

Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğindeki programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TGF Onursal Başkanı CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, ulusal basının duayen isimleri Yalçın Bayer ve Mustafa Dolu’da katıldı.

KARACA: “BASININ SORUNLARINA KARŞI GÖZLERİ GÖRMÜYOR KULAKLARI DA DUYMUYOR”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel başkanı Yılmaz Karaca da yerel basının içler acısı durumunu anlatarak, siyasi irade tarafından Anadolu basınının bitirilmek istendiğini söyleyerek; “Anadolu basının sorunlarını sürekli dile getirdiğimiz halde basının sorunlarına bir türlü eğilmeyenlerin adeta ‘Gözleri görmüyor, kulakları da duymuyor.’ Çok uzun zamandır dile getirdiğimiz duyurularımızda ve görüşmelerimizde anlattığımız basının sorunları ve çözüm önerilerimizden hiçbiri yerine getirilmedi. Hak ettikleri halde basın kartlarını alamayan birçok gazeteci meslektaşımız mağdur edilmektedir. Sektörün en önemli sorunlarından biri bir türlü çözülemeyen internet medyasıdır. Gazeteci olmayanlar tarafından yapılan internet siteleri, kimliğimizi kötüye kullanıp pimi çekilmiş bomba gibi ortalıkta dolaşmaktadırlar. Tekirdağ’dan tekrar sesleniyoruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Karaca, Türk Dünyası gazetecileriyle olan ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi için de çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

ATİLLA SERTEL : “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE GERİDEYİZ”

TGF Onursal Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Türkiye’nin basın özgürlüğünde çok geride olduğunu belirterek, “Yeni yasa Demokles’in kılıcı gibi. Niyete bağlı yargı sistemi oluşturulmuş. Basının gözünü korkutan ve cezalandıran bir sistem. Yeni yasa, basının tepkisi ile geri çekilmiş gibi gösteriliyor. Gazetecilerin ekonomik taleplerini karşılamak yerine basını yok etmeye çalışıyorlar” dedi. Sertel, RTÜK’ü ayrımcılık yapmakla eleştirirken, Basın İlan Kurumu’nu da ‘Basın İnfaz Kurulu’ olarak niteledi.

KADİR ALBAYRAK : “BASINA DESTEK OLUYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, basının zor durumda olduğunu belirterek, “Biz basının zor durumda olduğunu biliyoruz ve bu nedenle elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye’den ve yurt dışından bu kadar gazeteciyi Tekirdağ’da ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.

Albayrak, Tekirdağ’ın hem nüfus hem de tarım ve sanayi alanında önemli bir şehir olduğunu kaydederek, önümüzdeki yıllarda daha fazla yatırım ile önemli bir noktaya geleceğini sözlerine ekledi.

GAZETECİLER SORUNLARINI TARTIŞTI

Başkanlar Konseyi toplantısında söz alan cemiyet başkanları ve gazeteciler, mesleki konulardaki önerilerini dile getirdiler. Gazeteciler, özellikle hükümet ve siyasetçilerin Anadolu basınına destek vermeleri gerektiğini kaydettiler.

ŞARKÖY’DEKİ TESİSLERİ GEZDİLER

Üç saatlik toplantının ardından öğle yemeği için Şarköy İlçesine geçen gazeteciler yemek ve Şarköy’ün gezilmesinin ardından ülkemizde ki şarap üretiminde önemli bir yere sahip Mürefte’ye hareket ederek Doluca, Sevilen, Aker, Güzel Marmara gibi şarap markalarının üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Konuklar Şarköy programının hemen ardından gece kendileri onuruna düzenlenen basın balosuna katıldılar.

BASIN BALOSU “ŞAMPİYONLAR LİGİ” GİBİ OLDU

Düzenlenen basın balosuna Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Ak Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, TBMM Katip Üyesi İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Kaptan Demir Çelik Liman Müdürü Orhan Çebi ve çok sayıda davetli katıldı.

SONUÇ BİLDİRGESİ HAZIRLANDI

Düzenlen baloda, etkinliğe katkı sağlayanlara plaket taktim edilirken verimli geçen toplantının sonuç bildirgesi, TGF’nin Yönetim Kurulu tarafından gece 23 00’te başlayıp gecenin geç saatlerine kadar süren bir toplantıyla hazırlanarak hükümet ve siyasi parti liderlerine sunulmak üzere rapor haline getirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.