DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ’da Yeni Şirket Kuruluşlarına Önemli Duyuru

ABONE OL
12 Ocak 2017 17:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TTSO BAŞKANI GÜNAY:TEKİRDAÄž TSO, ŞİRKET KURULUŞLARINDA TEK DURAK ODA OLDU
Şirket ana sözleşmelerinde noter onayı zorunluluğunun kalktığını belirten Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, şirket kuruluşlarında bütün işlemlerin, notere gerek kalmadan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürlüğünde yapılacağını söyledi.
Tebliğ ile birlikte şirket kuruluş süreçlerinde de önemli değişikliklerin yapıldığını belirten Başkan Günay; ”Kuruluş aşamasındaki şirket esas sözleşmeleri, artık ticaret odamız bünyesinde hizmet veren ticaret sicil müdürlüğünde ticaret sicili müdürü huzurunda imzalanacak. Daha önce şirket esas sözleşmeleri noterler vasıtası ile yapılıyordu ve ortalama masrafı 500 TL tutuyordu. Artık tebliğ ile birlikte bu masraf asgari ücretin yüzde 10’u kadar olabilecek ve işlemler ticaret sicil müdürlüğümüzde de yapılacak.’’ dedi.
Ticaret Sicil Müdürlüklerin artık imza beyannamesini ve ana sözleşme tasdiklerini de yapabileceğini vurgulayan Başkan Günay; Yeni düzenleme ile hisse devir tescilinden alınan 367,50 TL’lik harç bedeli de kalktı. Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Harç Takip Sistemi yazılımı ile vergi dairelerine ve bankalara yatırılan Ticaret Sicil Harçları da bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından tahsil edilebilecek.”
Şirket kuruluş ve ticari işletme açılışı işlemlerinde müdürlüklere ibrazı zorunlu olan imza beyannameleri de, sicil müdürlükleri tarafından düzenlenebileceğini belirten Günay;
Adına imza beyannamesi düzenlenen kişilerin kimlik bilgileri doğrulandıktan sonra imza beyannameleri hazırlanacak ve müdür huzurunda imzalanacak. Böylece şirket kuruluşları ve onaylarda vatandaşımız daha hızlı ve rahatça işlemlerini yapabilecek. Hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen düzenlemeler ile şirketlerimiz hem zamandan tasarruf edecek hem de maliyetlerini düşecek. Üyelerimizin lehine güzel gelişmelerle dolu tebliğ dolayısıyla başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza ve taleplerimizi hükümet nezdinde yasalaşmasında büyük emeği olan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum.
Düzenlemelerle birlikte şirket kuruluşlarında 1-2 günde yapılan işlemler artık 1 gün içerisinde tamamlanacak. Banka hesaplarına ödenen ilan ücretleri ve Rekabet Kurumu Payı’nın odalar tarafından tahsili içinde çalışmalar devam ediyor. Bu iki uygulamanın da çok yakında odalar bünyesinde yapılması sağlanacak. Böylece birçok işte bürokratik işlemler minimize edilecek, sağa sola dolaşmadan işler hızlı, pratik ve ekonomik olarak tek oda da yapılacak. Tüm bu güzel uygulamalarla da üyelerimizin iş ve zaman kaybı ortadan kalkmış oldu. Üyelerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.