DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ’da Bayram Namazı Saat Kaçta ?

ABONE OL
25 Haziran 2017 01:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı namazı saat kaçta?
Diyanet İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Edirne, Kırklareli, Mersin, Adana, Erzurum, Diyarbakır, Kocaeli, Samsun başta olmak il il bayram namazı saatlerini açıkladı.
Buna göre Tekirdağ’da bayram namazı saat 06:25€˜te okunacak.
Peki bayram namazi kaç rekattir ve nasıl kılınır?
Bayram namazı kaç rekattır nasıl kılınır? : Ramazan Bayramı namazı 2 rekattır. Bayram namazı farz değil vaciptir. Cemaat ile birlikte kılınması gereken bayram namazının sonunda bayram hutbesi yer alır. Peki bayram namazı nasıl niyet edilerek kılınır?
Bayram namazı kılınışı : Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazlarını kılmak vaciptir. Ramazan Bayram namazının kılınışı Kurban Bayramı namazı gibidir. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur.
Bayram namazına nasıl niyet edilir : Bayram namazına niyet ederken €˜Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama’ denilir. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek’atında üç, ikinci rek’atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara ”Zevaid” tekbirleri denir.
Bayram namazı birinci rekatın kılınışı : 2 rekatlık bayram namazının birinci rekatının kılınışı ayrıntılı olarak şöyledir.
-Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve ”Niyet ettim Allah rızası için Ramazan Bayramı namazını kılmaya, uydum imama” diye niyet eder. İmam ”Allahu Ekber” deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de ”Allahu Ekber” diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar. Hem imam, hem de cemaat gizlice ”Sübhaneke”yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:
Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice ”Allahu Ekber” diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.
İkinci Tekbir: ikinci defa ”Allahu Ekber” denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.
Üçüncü Tekbir: Sonra yine ”Allahu Ekber” denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.
Bundan sonra imam, gizlice ”Euzü Besmele”, açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek’ata) kalkılır ve eller bağlanır.
Bayram ramazı ikinci rekatın kılınışı : İmam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden. (birinci rek’atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.
€“ Oturuşta İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina€¦ duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.
Tekirdağ’da Bayram Namazı Saat Kaçta ?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.