DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TEKİRDAĞ YENİ İL MÜFTÜSÜ GÖREVİNE BAŞLADI

ABONE OL
1 Aralık 2022 15:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, Dekan Yardımcısı Dr. Hızır Yağcı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve Basın Mensupları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Program İl Müftü Vekili Yusuf BEKTAŞ’ ın yaptığı açılış konuşması ile devam etti. Programa katılamayan Emekli olan Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek’in Mesajı okundu.

Akabinde sahneye çıkan İl Müftüsü Soykök konuşmasında “Yüce Allah’ın rızası doğrultusunda, iyilik ve güzellik adına yeni başlangıçların besmelesini çekmek üzere Tekirdağ Müftülüğümüzde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizleri Böyle bir vazife ile vazifelendiren Mevlamıza şükürler olsun, önderimiz rehberimiz güzeller güzeli Muhammed Mustafa (sav)’e sâlat ve selam olsun. Şehzadeler şehri Manisa’dan iyilikler ve güzellikler şehri Tekirdağ’a atanmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. Kalplerin sahibi Yüce Allah’tır, bu mütevazı başlangıcı tatlı bir hatıra olarak yaşamayı ve buradaki dualarla önümüzdeki süreçte Tekirdağ İl Müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz olarak hayırlı işleri, yerine getirmeyi bizlere nasip eylesin.” dedi. Sözlerimi fazla uzatmadan birkaç önemli hususu dile getirmek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Türkiye Diyanet Vakfı olarak kalbimizi, ruhumuzu, ülkelerimizi, coğrafyamızı, dünyamızı iyiliklerin kuşatmasının, iyilik ve güzelliğin yeryüzünde egemen olmasının mücadelesini veriyoruz.” diye konuştu. Soykök, “Anayasal sorumluluğumuzun gereği olarak; Toplumun maneviyatını diri tutmaya, Toplumu din konusunda aydınlatmaya, birlik ve beraberliği pekiştirici çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Tekirdağ’mız da İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimizce gerçekleştirilen çok güzel çalışmalar var. İl Müftü Vekilimiz, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe müftülerimizle, müftülük personeli, vaiz, murakıp, imam hatip, müezzin ve Kur’an kursu hocalarımızla çok güzel bir ekibimiz var. Her biri tek tek teşekkürü hak ediyor. Bu güzel ekip daha nice güzel çalışmaları şehrimize sunacak hep beraber göreceğiz. Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tekirdağ’ımıza il müftüsü olarak atanmış bulunuyoruz. Görevimize başlamış oluyoruz. Hayır dua ve sevinçlerini esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve büyüklerimize selam ve sevgilerimizi arz ederiz. Bu bir hizmet yarışıdır. Bayrağı daha ileriye götürmenin mücadelesini hep beraber vereceğiz. Yüce Allah mahcup etmesin. Nice hayırlı hizmeti hep beraber etmeyi nasip eylesin. Geçmişte Tekirdağ’ımızda müftülük hizmetini ifa etmiş değerli hocalarımızı hayırla yâd etmek isterim. Hepsine teşekkür eder, içlerinden vefat etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet dilerim.” dedi.

Camiyi hayatın merkezine taşımanın, şehri caminin temsil ettiği değerlerle buluşturmanın gayretinde olacaklarını söyleyen Soykök, “Cami dışı din hizmetini, manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetlerini önceleyeceğiz. Gençlik çalışmalarımız, aileye yönelik hizmetlerimiz ve Kur’an kursu hizmetlerimiz ile daima halkımızın huzurunda olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız daha fazla sosyal alanlarda olacak bir hizmet perspektifi ortaya koydu. Manevi Danışmanlık ve Dini Rehberlik hizmet alanları bizlere açılmış oldu. Amacımız değerlerimizi Şehirlerimizin kalbine alıp toplumun her kesimine ulaştırmaktır. Birinci önceliğimiz gençlere ulaşmak onların gönüllerine dokunmaktır. 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız ile yavrularımıza yönelik çalışmalarımız olacaktır. Bu ikisi önceliğimizdir. Engellilere ve Bağımlılara yönelik çalışmalarımızda, diğer kurumlarımızla iş birliği halinde olacağız. Diyanet Vakfımızı, Kadın ve Gençlik kollarımızı çok aktif bir şekilde kullanacağız. Bütün bunları vatandaşlarımızın desteği ile yapacağız. Buradan bütün kardeşlerimizi Müftülük çalışmalarına katılmaya davet ediyorum. Teşrifleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Besmele ile görevimize başlıyoruz. Allah’a emanet olunuz. Yüce Allah’tan sağlık, afiyet, manevi huzur ve neşe dileriz” dedi.

Konuşmanın akabinde Soykök’e cübbesini Müftü Vekili olarak görev yapan Yusuf Bektaş giydirdi. Hediye takdiminin ardından Soykök, ilk olarak İl Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleriyle bir toplantı yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.