DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ MSC/MEDLOG Direnişi: İşçileri Haksızlığa Karşı Direniyor

ABONE OL
22 Şubat 2017 17:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEDLOG LOJİSTİKÇE YAPILAN HAKSIZLIÄžA, BASKILARA VE İŞÇİ KIYIMLARINA HAYIR

Yaşasın Tekirdağ Medlog Lojistik Direnişimiz [20.02.2017]

 Medlog Lojistik’in Tekirdağ’da bulunan çalışanları sendikamıza üye olarak anayasal haklarını kullandılar.  Ancak MEDLOG işvereni üyelerimizden e-devlet şifrelerini isteyerek sendikadan istifa baskısı yaparak tehdit etti. İstifa etmeyenleri de işten attı.
Tekirdağ MEDLOG işyerinden  atılan üyelerimize yönelik hak ihlalleri, baskı ve tehditleri protesto etmek ve üyelerimizin yeniden iş başı yaptırılması için bu gün Tekirdağ MEDLOG işyerinin önünde bir basın açıklaması yaptık. İşten çıkartılan üyelerimiz, işyeri temsilcilerimizin, yöneticilerimizin katıldığı basın açıklamasında Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir konuşma yaptı.
Küçükosmanoğlu konuşmasına basın açıklamasına katılanları selamlayarak başladı ve şöyle devam etti ”Bu gün burada bir haksızlığı, kanunsuzluğu, işçi ve sendika düşmanlığını, ekmek düşmanlığını protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz. Sadece anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan 7 işçi arkadaşımız Cuma günü işten çıkartıldı. İşten çıkartılmadan önce üyelerimizin ve diğer çalışanların e-devlet şifrelerini tehdit ederek almaya çalıştılar. Doğal olarak şifrelerini vermeyen üyelerimizin önüne çıkış belgesi konularak, ”performans düşüklüğü” gerekçe gösterilerek kendi istekleri ile işten ayrılıyorlarmış gibi yazılı belge imzalatmak istediler. İşlerine, ekmeklerine, sendikalarına sahip çıktıkları için 7 arkadaşımızı işten çıkarttılar.” diyen Küçükosmanoğlu işçilerin yasalardan ve anayasadan doğan haklarına saldıran kim olursa olsun mücadele edeceklerini belirtti.   MSC’nin dünyanın ikinci büyük konteynır taşıma şirketi olduğunu ve MEDLOG’un da onun bir kuruluşu olarak iş yaptığını, yurtdışında çalışanların sendikalı olduğunu ancak bizim ülkemizdeki sendikal örgütlülüğü istemediklerini belirtti. 2016 yılının Ağustos ayında MSC/MEDLOG işyerinde sendikalaşmaya başlandığını o günden bugüne sadece sendikaya üye oldukları için 7 işçinin atılması ile birlikte işten atılan işçi sayısının 168 kişi olduğunu belirtti. Atılan üyelerin ekmeklerine, sendikalarına sahip çıkarak aylarca İstanbul, İzmir, Bursa/Gemlik, Gebze, Samsun, Mersin ve Hatay’da MEDLOG işyerinin önünde direniş yaptığını ifade eden Küçükosmanoğlu bir taraftan da  hukuki mücadelenin başlatıldığını ve işe iade davalarının da devam ettiğini belirtti. Küçükosmanoğlu şöyle devam etti ”MSC/MEDLOG’a er geç DİSK Nakliyat-İş Sendikası girecek ve burada toplu iş sözleşmesi yapacaktır. Bunan inanıyoruz. Üyelerimize hiçbir hakları ödenmemiştir, hangi gerekçe ile işten atıldıkları yazılı olarak belirtilmemiştir. Bunlar gerçekleşene kadar şu andan itibaren buradaki hak mücadelemizi, direnişimizi başlatıyoruz. Eylül ayından beri bu işyerinde devam eden mücadele ve direniş bayrağı şimdi artık Tekirdağ’da dalgalanacaktır. Gazamız mübarek olsun, Yaşasın Medlog Direnişimiz, Yaşasın İşçilerin Birliği” diyerek sözlerin bitirdi.
Basın açıklaması sırasında sık sık ”Atılan İşçiler Geri Alınsın”, ”Direne Direne Kazanacağız” ”Medlog”a Sendika Girecek Başka Yolu Yok” ”İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız” ”Yaşasın MEDLOG Direnişimiz” sloganları atıldı.
Basın açıklamamıza Tekirdağ Tüm Yerel Sen, Genel-İş, CHP ve ÖDP yöneticileri de katılarak dayanışmada bulundular. Atılan sloganların ardından basın açıklaması sona erdi ve üyelerimizin hak mücadelesi, onurlu direnişleri başladı.

TEKİRDAÄž MSC/MEDLOG LOJİSTİK DİRENİŞİMİZE SENDİKALAR VE PARTİLERDEN SINIF DAYANIŞMASI [22.02.2017]

YAŞASIN TEKİRDAÄž MEDLOG DİRENİŞİMİZ
Sendikamıza üye oldukları için 17 Şubat’ta işten atılan üyelerimiz 7 (yedi) işçi Pazartesi günü yapılan bir basın açıklaması ile Tekirdağ’da direnişe başladılar. Ülkemizin dört bir yanında Samsun, Mersin, Gemlik, İzmir, Esenyurt’da aylarca direnen Medlog Lojistik işçilerinin direniş bayrağı şimdi de Tekirdağ Medlog işçilerinde. Bu günde Tekirdağ’da bulunan sendikalar ve partiler direnişimizi ziyaret ederek dayanışmada bulundular.
Ziyarete DİSK Trakya Bölge temsilcisi ve aynı zamanda Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Şube Sekreteri Kenan Akkan, Mali sekreter Caner Makascı  ve İşyeri Temsilcileri, Türk-İş İl Temsilcisi, Tek Gıda-İş eski yöneticisi ve şu anda CHP Emek Bürosu üyesi Hüseyin Özcan, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi  Murat Tekin ve Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren katıldı.
Ziyaret sırasında işyerinin önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma sendikamız yöneticileri, direnişçi işçiler ve ziyarete gelenlerin tek tek GBT’sine baktı.
Güvenlik taraması bittikten sonra üyelerimiz, yöneticilerimiz ve ziyarete gelenlerle birlikte  kortej oluşturarak yürüyüş ve sloganlarla işyerinin önüne gelindi. Burada Örgütlenme Daire Başkanımız Erdal Kopal bir konuşma yaparak MSC/MEDLOG direnişi ve gelinen süreçle ilgili bilgi verdi. Daha sonra ziyaretçilerden DİSK Trakya Bölge temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Salim Şen bir konuşma yaparak Nakliyat-İş sendikasının bölgelerindeki bu direnişini önemsediklerini ve her türlü desteği vererek dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti. CHP Emek Bürosu üyesi Hüseyin Özcan’da söz alarak CHP olarak kendilerinin de bu direniş  zafere ulaşıncaya kadar destek ve dayanışma içerisinde olacaklarını ifade ederek direnişçilere başarılar diledi.
Daha sonra atılan ”Yaşasın sınıf Dayanışması”, ”İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” , ”Direne Direne Kazanacağız”, ”Yaşasın MSC/MEDLOG Direnişimiz” sloganları ile ziyaret son buldu.


Süleymanpaşa Haber olarak Tekirdağ MSC/Medlog Lojistik mağduru sendikalı abilerimiz ve kardeşlerimize yanında olduğumuzu bildiriyor. En kısa zamanda bu mağduriyetlerin son bulmasını temenni ediyoruz ve haberimizi şu sözlerle noktalıyoruz “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.