DOLAR 14,1029 0.07%
EURO 15,6876 -0.33%
ALTIN 875,170,35
BITCOIN 614953-2,57%
Tekirdağ

PARÇALI BULUTLU

19:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tekirdağ İŞKUR Çekilişlerinde skandal iddia

ABONE OL
30 Mart 2017 17:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR tarafından geçtiğimiz haftalarda başvuruları tamamlanan Toplum Yararına Programların (TYP) kura çekilişlerine güvenlik soruşturması yapılması dolayısıyla gecikmeli olarak geçtiğimiz hafta Çarşamba günü gerçekleştirildi.
TYP NEDİR?
İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.
İŞTE O TYP!
Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi personel ihtiyacı olduğu için İŞKUR tarafından düzenlenen 243819 no’lu Toplum Yararına Programda (TYP) 180 gün süreli 100 kişilik bir istihdam ilanına çıkılmıştı. 27 Şubat – 3 Mart tarihleri arasından İŞKUR üzerinden başvuran adayların başvuru çıktılarında 9 Mart günü saat 13:00 da kura çekileceği belirtilmişti. Adaylar 9 Mart gününde kuranın güvenlik soruşturması nedeniyle ileri bir tarihe alındığı söylendi. Geçtiğimiz günlerde İŞKUR’dan gönderilen bir SMS ile 22 Mart saat 09:30’da kuranın Namık Kemal Üniversitesi gerçekleştirileceği belirtiliyordu.

NE OLDU?
Geçtiğimiz Çarşamba Günü Namık Kemal Üniversitesi Spor Salonununda gerçekleştirilen kura çekilişi öncesi yapılan anonsta yaklaşık 700 kişinin başvurduğu duyuruldu. Başvuru yoğunluğundan dolayı başvuruların ikiye bölündüğü, yaklaşık 100 kişilik 30 yaş üzerininin ikinci grupta yer aldığı, ilk kura da çıkıpta gelmeyenlerden 2. gruptan çağıralacağı bildirildi. Yani 700 başvurunun ilk grubu 600, ikinci grubu 100 kişi oldu. Sadece 100 kişinin istihdam edileceği işe ilk gruptan seçim yapılırken, ikinci gruptan herhangi bir çekiliş yapılmadığı kuraya katılan bir kişi tarafından iddia edildi. Fakat kimsenin birinci mi ikinci mi grupta bilmediğini iddia ediliyor. İki gruba ayrılmasının sebebi olarakta 18 yaş üzeri bayanların, engellilerin ve 35 yaş üzeri erkeklerin dezavantajlı grupta yer aldığı, onlara öncelik tanındığı İŞKUR yetkilisi tarafından belirtiliyor. Yani 18 yaş üzeri çalışmayan erkek katılımcılar çekilişe katılamamış oldular. Kura çekilişine katılan adaylar bu şekilde bir bilgilendirme yapılmadığını, sadece 1 TPY çekilişine katılabileceklerinin söylendiğini bildirdiler. Tekirdağ Devlet Hastanesi çekilişine katılan bir katılımcı benzer bir durumun yapılmadığını herkesin katıldığını söylerken başka bir katılımcı sadece Namık Kemal Üniversitesi’nin 2 kura çekilişininde gerçekleştiğini iddia bildirdiler.
ÇEKİLİŞ NASIL OLACAKTI!
İŞKUR’un sitesinde belirtilmesine rağmen TPY programları Noter kurası yöntemi, Liste (başvuranlar içinden mülakat ya da iş ve meslek danışmanlığı sonucu katılımları uygun görülenlerin belirlenmesi) yöntemi, Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi olabiliyorken, Tekirdağ İŞKUR tarafından dördüncü bir katılımcı seçme şekli yapılmış oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.